Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kur’ân bülbülleri yarıştı

Hafız ve hafız olmayıp sesine, kıraatına ve hançeresine güvenen erkek yarışmacılar Kur’ân-ı Kerim’i en güzel şekilde okumak için yarıştılar. Mihrabistanbul İlim Kültür ve Sanat Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve 80 kişininin katıldığı Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın ön elemeleri Eyüp Zal Mahmut Paşa Camiinde yapıldı. Yarışma sonunda Türkiye’nin değişik illerinden gelen 12 aday finale kaldı.

Amaçlarının aslına uygun okuyuşları, okuyucuları teşvik edip desteklemek olduğunu ifade eden Mihrabistanbul İlim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Mehmet Elmaz, geçen yıl İstanbul için düzenlenen yarışmayı bu yıl Türkiye geneline taşıdıklarını söyledi. Yarışma hakkında bilgi veren Elmaz, “Yarışmaya katılım için hafızlık şartı aramadık. Türkiye genelinde 18-40 yaş arasında olan sesine, kıraatına ve hançeresine güvenen erkek yarışmacılar katıldı” dedi.

Jüri heyeti, Prof. Dr. İsmail Karaçam, Habil Öndeş, Talip Akbal, Yard. Doç. Dr. Fatih Çolak ve Hafız Osman Şahin’den oluşurken, ön elemeye katılanlar içinde en yüksek puan alan 12 aday finale kaldı.

15 Ekim 2006 Pazar günü Süleymaniye Camii’nde gerçekleştirilecek finalde, birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500 ve üçüncüye 5 bin YTL para ödülü verilecek.

Ümit KIZILTEPE / İSTANBUL

09.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müsbet hareket modeli

  Güle oynaya bilgi

  Kur’ân bülbülleri yarıştı

  “Kaatı”yı yaşatmaya çalışıyorlar


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004