Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Dolmabahçe’de “Dolmabahçe Sarayı” sergisi

TBMM Millî Saraylar Daire Başkanlığınca düzenlenen Dolmabahçe Sarayı’nın 150. yıldönümü faaliyetleri kapsamında, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi şehrinde ‘’Dolmabahçe Sarayı’’ adıyla bir sergi açılacak.

Konuya ilişkin yazılı açıklamaya göre, Dolmabahçe Sarayı’nın 150. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Abu Dabi’de 1 Kasım Çarşamba günü düzenlenecek serginin açılışı, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Birleşik Arap Emirlikleri Prensi Şeyh Sultan Bin Tahnoon Al Nahyan tarafından yapılacak. Açılışta ünlü şef Emre Aracı yönetimindeki İstanbul Oda Orkestrası ‘’Osmanlı Saray Müziği’’ konseri verecek.

Proje koordinatörlüğünü Erol Makzume’nin yapacağı sergide, aralarında Fausto Zonaro, Jean Leon Gerome, Ivan Konstantinovic Ayvazovski ve Germain Fabius Brest’in de bulunduğu ünlü oryantalist ressamlar ile Osman Hamdi, Hüseyin Zekai Paşa, Şevket Dağ, Süleyman Seyyit, Halil Paşa, Hoca Ali Rıza ve son Halife Abdülmecit’in eserlerinin de yer aldığı tablolar, halılar, hat çalışmaları, masa, sandalye, sehpa gibi mobilya örnekleri, yemek takımları ve tekstil örnekleri yer alacak.

Abu Dabi Kültür ve Varlıkları Merkezi (ADACH) ‘’Al Nakheel’’ Sergi Salonunda düzenlenecek sergi, 3 hafta boyunca açık kalacak.

13.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nasrettin Hoca rezaletine tepki

  Dolmabahçe’de “Dolmabahçe Sarayı” sergisi

  Tarık Buğra hatırasına hikâye yarışması

  “Aşk imiş her ne var âlemde”

  Yeni reklâmcılar işbaşında


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004