Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tarık Buğra hatırasına hikâye yarışması

Konya Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Akşehir doğumlu olan Türk Edebiyatının önde gelen yazarlarından Tarık Buğra’nın ölümünün 13. yıl dönümü sebebiyle, hikâye yarışması düzenleneceğini söyledi.

Baloğlu, yaptığı açıklamada, adını ve eserlerini yaşatmak, onu gelecek nesillere tanıtmak amacıyla Tarık Buğra adına bir hikâye yarışması düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.

Akşehir Belediyesi olarak 2 yıldır Tarık Buğra’yı anma toplantıları düzenlediklerini ifade eden Baloğlu, çalışmalar kapsamında ilk kez adına bir hikâye yarışması düzenleneceğini söyledi.

Tarık Buğra’nın başarılı bir yazar olduğunu vurgulayan Baloğlu, şunları kaydetti:

‘’Büyük Taarruz kararlarının alındığı, Batı Cephesi Karargâhı olan Akşehir’de, Milli Mücadele günlerinde yaşanan olayları, sıkıntı ve zorlukları en iyi yansıtan, modern Türk edebiyatının büyük isimlerinden Tarık Buğra’nın adını ve eserlerini yaşatmak, edebi kişiliğinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla böyle bir yarışma düzenliyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından herkese açık olan yarışmada konu kısıtlaması olmayacak. Adaylar, dili Türkçe olan, uzunluğu on sayfayı geçmeyecek tek bir hikâye ile yarışmaya katılabilecek.’’

Akşehir Belediyesi Tarık Buğra Hikaye Yarışması için son başvuru tarihinin 12 Ocak 2007 olarak belirlendiğini bildiren Baloğlu, yazarın ölümünün 13. yıldönümü olan 26 Şubat 2007’de belediye tarafından düzenlenecek Tarık Buğra Anma Toplantısında yarışmada birinciye bin YTL, ikinciye 750 YTL, üçüncüye 500 YTL ödül verileceğini ve seçilen 50-60 hikâyenin bir kitapta toplanacağını kaydetti.

13.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nasrettin Hoca rezaletine tepki

  Dolmabahçe’de “Dolmabahçe Sarayı” sergisi

  Tarık Buğra hatırasına hikâye yarışması

  “Aşk imiş her ne var âlemde”

  Yeni reklâmcılar işbaşında


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004