Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Provokasyonların parası kimden?

Avrupa’da yaşanan gelişmeleri İslâma karşı provokasyon senaryosu olarak değerlendiren Suriye Kültür Bakanı Riyad Naasan Aga, “Avrupa ülkelerinin birçoğu 20. yüzyılda Doğu ülkelerini işgal etmişti. Tarihte hiçbir ressam Hz. Muhammed’i bu şekilde çizmeye yeltenmedi. Son dönemde Avrupa’da olanlar bir grup tarafından büyük paralar ödenerek yapılan provokasyonlardır” dedi.

Suriye Kültür Bakanı Riyad Naasan Aga, Türkiye ile Suriye arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkileri “mükemmel” olarak nitelendirdi. Aga, geçmişte Suriye topraklarının yaklaşık 400 yıl boyunca Osmanlı egemenliği altında kaldığını, Arapların bundan rahatsız olmadıklarını belirtti.

“Türkiye ile Suriye arasındaki siyasî, ekonomik ve kültürel ilişkiler mükemmel” diyen Suriyeli Bakan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetiyle “çok iyi” ilişkileri olduğunu ifade etti. Aga, “Erdoğan hükümeti ile çok iyi ilişkilerimiz var. Türkiye komşu ve coğrafi açıdan yakın bir ülke. Geçmişte Suriye toprakları yaklaşık 400 yıl boyunca Osmanlı egemenliği altında kalsa da, Osmanlılar İslâm ilkelerine göre bu toprakları yönettiklerinden, Araplar bundan rahatsız olmadı. Şimdi de baktığınız da, birçok Suriyelinin Türkiye’de akrabası var. Ramazan Bayramı Türkiye-Suriye sınırında adeta bir karnaval gibi geçti” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero’nun eş başkanlığında yürütülen Medeniyetler İttifakı projesine Suriye hükümetinin destek verdiğini ifade eden Aga, “Ancak Medeniyetler İttifakının kağıt üzerinde kalmadan hayata geçirilmesini istiyoruz. Suriye toprakları sadece bizim değil, medeniyetlerin topraklarıdır. 2008 yılı Şam’da Arap İslâm Kültürünün yılı olacak ve Avrupa’dan birçok san’atçı dâvet edilerek kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek” diye konuştu.

“AVRUPA’DA, İSLÂM’A KARŞI PROVOKASYON”

ABD’deki 11 Eylül saldırılarından sonra Hollanda’da yönetmen Van Gogh’un öldürülmesi, Danimarka’da karikatürler yayımlanması ve Fransa’da başörtüsü krizi çıkarılması gibi Avrupa’da yaşanan gelişmeleri “İslâma karşı provokasyon senaryosu” olarak değerlendiren Aga, “Avrupa ülkelerinin birçoğu 20. yüzyılda Doğu ülkelerini işgal etmişti. Tarihte hiçbir ressam Hz. Muhammed’i bu şekilde çizmeye yeltenmedi. Son dönemde Avrupa’da olanlar bir grup tarafından büyük paralar ödenerek yapılan provokasyonlardır” dedi.

Suriye Kültür Bakanı, 11 Eylül saldırılarında kullanılan uçaklarda hiçbir Arap’ın olmadığını ileri sürdü ve 11 Eylül üzerine “gerçek bir soruşturma” yapılmasını istedi.

“BİZİM BİR EVİMİZİ YIKANIN İKİ EVİNİ YIKARIZ”

Riyad Naasan Aga, işgalden sonra Irak’taki müzelerden tarihî eserlerin yağmalanarak çalınmasıyla ilgili bir soruyu cevaplarken, “Irak’taki müzeler Saddam Hüseyin’in değildi, insanlığa ait eserlerdi. Elbette Irak’ta olanların Suriye’ye olmamasını isteriz, ama bombardıman olursa müzelerimizi nasıl koruyabiliriz. Bu olursa, suçlu kimse en güçlü şekilde cezalandırılacaktır. Bizim bir evimizi yıkanın iki evini yıkarız” diye konuştu. Suriye Kültür Bakanı, Şam’daki Ulusal Müzede bulunan tarihî eserlerin birçoğunun sahte olduğunu, orijinallerinin koruma amacıyla başka yerlerde bulundurulduğunu kaydetti.

/ ŞAM

31.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Provokasyonların parası kimden?

  Kosova yine diken üstünde

  Ahmedinejad: Direneceğiz

  Pırvanov 5 yıl daha görevde

  Pakistan’da El Kaide operasyonu ölü sayısı 80

  Bağdat yine kan gölüne döndü

  Enfal duruşması yeniden başladı

  Demokratlar Bush’a baskı yapmayacak

  Kuzey Kore füze denemesi yaptı

  Katsav kendini savundu

  Sarkozy’ye şiddeti tahrik suçlaması


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004