Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sarkozy’ye şiddeti tahrik suçlaması

Fransa’da muhalefet partileri, bugün yaptıkları açıklamalarda, ülke genelinde banliyö olaylarının tekrar çıkmasından dolayı İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy’yi suçladı.

Gerek sağ gerekse sol eğilimli siyasî gazeteler, bugün manşetten verdikleri haberlerde, genç bir kadının yanarak ağır yaralanmasına yol açan Marsilya’daki otobüs saldırısını sert biçimde kınadılar.

Sosyalist Parti’nin önemli isimlerinden Laurent Fabius, Sarkozy’yi sorumsuzlukla ve banliyö gençlerini tahrik etmekle suçladığı açıklamasında, İçişleri Bakanı’nın, asayiş sorununu gelecek cumhurbaşkanlığı seçimleri için propaganda malzemesi yaptığını ifade etti. Sosyalist Parti Genel Sekreteri Francois Hollande da Sarkozy’yi suçladığı açıklamasında, İçişleri Bakanının cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasıyla uğraşmaktan, bakan olarak asayiş ve güvenlikle ilgili sorumluluklarını ihmal ettiğini söyledi.

Aşırı sağ parti temsilcileri Jean-Marie-Le Pen ve Philippe de Villers, Sarkozy’yi olayların engellenmesi için yeteri kadar önlem almamakla suçladı. Bu arada, Sarkozy, basına yaptığı açıklamada, önceki gece Marsilya’da belediye otobüsünü ateşe vererek, bir kadının ağır yaralanmasına yol açan saldırganların en yakın zamanda yakalanmasını umut ettiğini söyledi. Saldırganların ateşe verdiği otobüsten çıkamayan ve ağır yaralanan genç kadının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildiriliyor. Paris’in sorunlu banliyölerinde son bir haftada 6’dan fazla belediye otobüsü ateşe verilmişti.

/ PARİS

31.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Provokasyonların parası kimden?

  Kosova yine diken üstünde

  Ahmedinejad: Direneceğiz

  Pırvanov 5 yıl daha görevde

  Pakistan’da El Kaide operasyonu ölü sayısı 80

  Bağdat yine kan gölüne döndü

  Enfal duruşması yeniden başladı

  Demokratlar Bush’a baskı yapmayacak

  Kuzey Kore füze denemesi yaptı

  Katsav kendini savundu

  Sarkozy’ye şiddeti tahrik suçlaması


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004