Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Pırvanov 5 yıl daha görevde

Bulgaristan’da cumhurbaşkanlığı seçiminin bugün yapılan ikinci turunu da kazanarak 5 yıl daha görevine devam edecek olan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov, ortaya çıkan sonucun beklendiğini belirterek, “Halkımız kin ve nefrete karşı tavrını ortaya koydu” dedi.

Pırvanov, resmi olmayan kesin sonuçların açıklanmasının ardından Ulusal Kültür Merkezine gelerek gazetecilerin sorularını cevapladı. Resmî olmayan kesin sonuçlara göre, yüzde 75’in üzerinde oy aldığını hatırlatan Pırvanov, katılım oranının ikinci turda da yüzde 50’nin altında çıkmasının kendisini huzursuz ettiğini ifade etti. Pırvanov, “Ben tüm vatandaşların oy haklarını kullanmasından yanayım. Demokrasiyi ve siyaseti ancak bu durumda daha güçlü hale getirebiliriz” diye konuştu. İkinci turdaki rakibi Volen Siderov’un seçim kampanyasının başından itibaren kin ve nefret mesajları verdiğini vurgulayan Pırvanov, “Ama halkımız kin ve nefrete karşı olan tavrını ortaya koydu. Biz seçimi daha iyi olduğumuz için kazandık” dedi.

Irkçı ve aşırı milliyetçi görüşleriyle tanınan Volen Siderov ise gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin gerçek galibinin kendileri olduğunu ileri sürdü.

Resmî olmayan kesin sonuçların açıklanmasının ardından Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) taraftarları da başşehir Sofya’da Ulusal Kültür Merkezi önünde toplanarak sevinç gösterisinde bulundular.

Mitinge dönüşen gösteriye Başbakan ve BSP Genel Başkanı Sergey Stanişev de katıldı. Stanişev burada yaptığı konuşmada, halkın sağduyulu ve akıllı bir seçim yaptığını belirterek, “Bu seçim Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz için de bir zafer sayılır” dedi.

/ SOFYA

31.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Provokasyonların parası kimden?

  Kosova yine diken üstünde

  Ahmedinejad: Direneceğiz

  Pırvanov 5 yıl daha görevde

  Pakistan’da El Kaide operasyonu ölü sayısı 80

  Bağdat yine kan gölüne döndü

  Enfal duruşması yeniden başladı

  Demokratlar Bush’a baskı yapmayacak

  Kuzey Kore füze denemesi yaptı

  Katsav kendini savundu

  Sarkozy’ye şiddeti tahrik suçlaması


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004