Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çağlayan: Sıcak para girişi devam ediyor

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, Türkiye’ye ciddi miktarda yabancı sermaye girişi olduğunu ancak bunun yanında uygulanan faiz ve kur politikası nedeniyle sıcak para girişinin de devam ettiğini belirterek, ‘’İnşallah bu acı bir fren sesi duyulmadan çözülür’’ diye konuştu.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin ekonomik alt yapısı ve ekonomisi ne kadar güçlü olursa, Ermeni tasarısı gibi durumlarla karşı karşıya kalmayacağını bildirdi. Çağlayan, ASO’nun, Sincan Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen ve Türk Tarih Kurumu Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun konuk olduğu aylık Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, bayram öncesi Fransa’ya yaptığı ziyaret hakkında üyelere bilgi verdi.

2007 bütçesine de değinen Çağlayan, enflasyonda hedefin aşılacağının görüldüğü, bunun yanında bekleyen zamların enflasyon beklentisini menfi yönde etkileyebileceği uyarısında bulundu.

Türkiye’ye ciddi miktarda yabancı sermaye girişi olduğunu ancak bunun yanında uygulanan faiz ve kur politikası nedeniyle sıcak para girişinin de devam ettiğini belirten Çağlayan, ‘’İnşallah bu acı bir fren sesi duyulmadan çözülür’’ diye konuştu.

Sosyal güvenlik açıklarına vurgu yapan ve Yeşilkart uygulamasının gözden geçirilmesini isteyen Çağlayan, başından geçen bir olayı da aktardı. Kendi şirketine gelen ve durumu iyi olan bir ustanın işe girmek isterken, muhasebeye ‘’beni sigorta yapmayın, paramı tam verin, zaten yeşilkartım var’’ dediğini aktaran Çağlayan, sistemin gözden geçirilmesi gereğine tekrar vurgu yaptı. (

/ ANKARA

31.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çağlayan: Sıcak para girişi devam ediyor

  İşçinin gözü asgarî ücrette

  Risklere dikkat, AB sürecine devam

  Türkiye, Rus gazına bağımlı

  Özelleştirme geliri düşecek

  Turistler, 10.3 milyar YTL harcadı

  Otomotiv ihracatının gözdesi ‘binek’

  Çiftçi, nar üretimine yöneldi

  Bankalardan 7.6 milyar YTL kâr


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004