Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Risklere dikkat, AB sürecine devam

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 2007 yılı sonunda hedefe ulaşılabilmesi için temkinli duruşun devam etmesinin gerektiği değerlendirmesini yaptı. Kurul, orta vadeli enflasyon beklentilerinin henüz hedeflerle uyumlu olmaması, hizmet fiyatlarına ilişkin yeni risklerin ortaya çıkmış olması ve küresel ekonomideki belirsizliklerin devam etmesinin, orta vadeli perspektifte ihtiyatlı olma gereğini de beraberinde getirdiğini bildirdi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bazı riskler sebebiyle orta vadeli enflasyon hedeflerine ulaşılabilmesi için mevcut sıkı duruşun uzun süre korunmasının gerekebileceğini söyledi. Kurulun 19 Ekim’deki toplantısının değerlendirme özetinde, “Faiz dışı kamu harcamalarındaki artış eğiliminin 2007 yılı enflasyonu üzerindeki etkisinin tam olarak bilinmemesi ve parasal aktarım mekanizmasına ilişkin diğer belirsizlikler göz önüne alındığında, enflasyondaki düşüş sürecinin tahmin edilenden daha yavaş gerçekleşme riski gözardı edilmemelidir” denildi. ABD ekonomisiyle ilgili gelişmelere bağlı küresel risk iştahı, hizmet fiyatlarındaki riskler ve küresel belirsizliğin ihtiyatlılık gerektirdiği vurgulandı.

Özette ayrıca 2007’de yüksek ücret artışı öngörülmesinin hizmet fiyatları risklerini artırdığı belirtildi. Değerlendirmede “Merkez Bankası’nın orta vadeli enflasyon hedefi yüzde 4, buna ulaşmak için para politikası etkin şekilde kullanılacak” denildi. Merkez Bankası’nın orta vadeli enflasyon görünümünü olumsuz yönde etkileyecek gelişmelerin gözlenmesi halinde parasal sıkılaştırmaya gitmekten kaçınmayacağı vurgulandı. Orta ve uzun vadeli görünüm açısından AB’ye uyum ve yakınsama sürecinin devam etmesi ile ekonomik programa ilişkin yapısal reformların planlandığı gibi kesintiye uğramaksızın hayata geçirilmesinin kritik önemini koruduğu kaydedildi.

/ ANKARA

31.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çağlayan: Sıcak para girişi devam ediyor

  İşçinin gözü asgarî ücrette

  Risklere dikkat, AB sürecine devam

  Türkiye, Rus gazına bağımlı

  Özelleştirme geliri düşecek

  Turistler, 10.3 milyar YTL harcadı

  Otomotiv ihracatının gözdesi ‘binek’

  Çiftçi, nar üretimine yöneldi

  Bankalardan 7.6 milyar YTL kâr


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004