Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Unutulmuş garlar film oluyor

İki motosiklet tutkunu, birçoğu işlevsiz hale gelmiş tren garlarını tanıtmak için 11 bin kilometre yol yapacak. Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan’ın sponsorluk desteği verdiği 176 günlük projeyle bir de belgesel film hazırlanacak.

Demiryolu ulaşımının arka planda kaldığı günümüzde en güvenli taşımacılık olarak kabul edilen tren yollarına dikkat çekmek için bir proje geliştiren Levent Vardar ve Zafer Akçay, “İki Tekerle Çok Tekerin Ardından” adını verdikleri projeyi hayata geçirdi. TCDD’nin kuruluşunun 150. yılında “Yola Selâm” ekibi olarak bir araya gelen turizmci Vardar ile TRT spikeri Akçay, yolculuklarına İzmir Alsancak Garı’ndan başladı. Tren garlarını tanıtmak için 176 gün sürecek maratonu başlatan “Yola Selam” ekibinde bulunan bir yönetmen ve bir kameraman da gezilen yerlerin çekimlerini yaparak, belgesel film halinde derlenmesini sağlayacak.

Cumhuriyet Bayramı’ndan başlayan ve etaplar halinde devam edecek olan gezinin ilk etabının Afyon’da noktalanacağını belirten Vardar, Alsancak Garı’nda yola çıkarken şunları söyledi: “İzmir ile Afyon arasındaki 738 kilometrelik ilk etapta 137 istasyona uğrayarak hikâyelerini derleyecek ve fotoğraflarını çekeceğiz. Ayrıca Kuşadası Belediye Başkanı Akdoğan’ın sponsorluğuyla bize katılan televizyon çekim ekibinin hazırlayacağı belgesel film, yeni nesiller için iyi bir arşiv olacak.”

Ekibinin diğer üyesi TRT İzmir Radyosu başspikeri Akçay ise bu projeyle bir taraftan tren yollarının önemine dikkat çekmeye çalışırken, diğer taraftan yollardaki motosikletlerin büyük taşıt araçları tarafından fark edilmesini istediklerini vurguladı. Motosikletlerin trafikte tehlikeye açık olduğunu belirten Akçay, “Büyük kamyonlar, otobüsler, TIR’lar motosikletleri fark etsin istiyoruz. Bizim de ulaşımın vazgeçilmez bir parçası olduğumuzu kabul etmelerini bekliyoruz” dedi.

Turlarını 23 Nisan’da yine İzmir’de Basmane Garı’nda bitirmeyi planlayan Yola Selam ekibi, Alsancak Garı’ndan kalabalık bir motosiklet tutkunu grup tarafından uğurlandı.

31.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yerli film rüzgârı

  Unutulmuş garlar film oluyor

  “Sandıklardaki saray” açılıyor

  Anadolu ürünleri Ankara’da buluştu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004