Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Sandıklardaki saray” açılıyor

Dolmabahçe Sarayı’nın açılışının 150. Yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “Dolmabahçe Sarayı 150. Yıl Kutlama Etkinlikleri”, Sarayda kullanılan tekstil ürünlerinin sergileneceği “Sandıklarda Saklı Saray Yaşamı” isimli sergiyle devam ediyor.

Millî Saraylar Tekstil Koleksiyonu’nda yer alan seçkin örnekler düzenlenen bu sergi ile tüm ihtişamları ve yaşanmışlıkları ile ilk kez olarak sergilenecek. Sergi ile Saraydaki gündelik hayatın vazgeçilmez araçları ve en önemli şahitleri olan, puşideler, bohçalar, mahramalar, seccadeler, üçetek entariler, bindallılar gibi eserler ziyaretçi ile buluşuyor.

Önceki yıllarda Dolmabahçe Sarayı depolarında bulunan bu eserler Millî Saraylar Daire Başkanlığı uzmanlarının titiz çalışmalarının ardından “150. Yıl Kutlama Etkinlikleri”nin bir parçası olarak bu sergiye hazırlandı.

Dolmabahçe Sarayında kullanışmış 100 parçadan fazla tarihî tekstil eserini bir araya getirecek olan serginin açılışını TBMM Başkanı Bülent ARINÇ yapacak. Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisinde bugün saat 14.00’de açılacak olan sergi 15 Aralık 2006 ya kadar açık kalacak. “Sandıklarda Saklı Saray Yaşamı Sergisi”, Pazartesi hariç her gün 09.00–18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilir.

Kültür Sanat Servisi

31.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yerli film rüzgârı

  Unutulmuş garlar film oluyor

  “Sandıklardaki saray” açılıyor

  Anadolu ürünleri Ankara’da buluştu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004