Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Anadolu ürünleri Ankara’da buluştu

Ankara’da düzenlenen 1. Uluslararası İl İl Anadolu Festivali’nde birçok ilin kültür ürünlerinin yanı sıra yöresel lezzetleri de tanıtıldı.

Altınpark Anfa Fuar alanında düzenlenen festivale, Kahramanmaraşlılar kırmızı pul biberleriyle katıldılar. Kahramanmaraş’tan gelen Muammer Pekcan, hijyen kurallarına uyularak hazırlanan pul biberin her türlü derde deva olduğunu söyledi.

Festivalde tel peynirle illerini temsil eden Erzurumlular ise bu peynirin Erzurum ve çevre iller dışında fazlaca tanınmadığını, bu tür festivallere katılarak bu açığı kapatmaya çalıştıklarını ifade ettiler. Tel peynirin özelliğinin tuluma basılarak yapılması olduğunu, bu sebeple lezzetini uzun süre koruyabildiğini anlatan Erzurumlular, Erzurum’un kaşar peyniri ve tel kadayıftan yapılan kadayıf dolmasının da ünlü olduğunu söylediler.

/ ANKARA

31.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yerli film rüzgârı

  Unutulmuş garlar film oluyor

  “Sandıklardaki saray” açılıyor

  Anadolu ürünleri Ankara’da buluştu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004