Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Zico doğru yolda

Fenerbahçe, Manisa’da, hem geçen yıl şampiyonluk yolunda yediği 5 gollü darbenin rövanşını, hem de liderliği geri aldı. O maçta ne kadar yanlış oynadı ise, bu maçta bir o kadar doğruyu fazlası ile uyguladılar. Zico’da ki büyük değişim son sürat devam ediyor.

Daum’un sistemine geçtikten sonra, Zico takımın taşları ile istediği gibi oynamasına rağmen, sarı lacivertliler sonuca gitmekte sıkıntı çekmiyor. Mehmet Yozgatlı ve Kezman sakat olduğu halde, yıllardır kulübe yüzü görmeyen Ümit ve Aurelio ile birlikte Rüştü’yü yanında oturtturmak, sistemin zaferi olsa gerek. Futbolcular bu sisteme öyle alışmışlar ki, ismi ne olursa olsun, formayı kapan kapasitesini biraz zorladığında takımına artı katkıda bulunabiliyor. Hatta sistemin uçtaki tek adamı olarak oynayan Deivid tek başına iken bu mevkiin oyuncusu olmadığı halde, sistem tıkır tıkır işlediği için 3 gole imza atabiliyor.

Tabi ki, bu galibiyet sarı lacivertlilerin dört dörtlük olduğunu göstermez. Yapılan sistem değişikliği ile birlikte kendileri yükselişe geçerken, Vestel Manisa takımı kaldıramadığı liderlik psikolojisi ile düşüş içinde. Ancak Fenerbahçe’nin oynamaya çalıştığı günümüz futbolunun istediği alan savunmasına dayalı bir tarz. Zico'nun yapacağı sistemdeki eksikleri çok çalışarak en aza indirip, takımını üstün yanlarını ortaya çıkarmaktır.

Zico’daki diğer büyük değişim de, ilk haftalardaki sürekli aynı 11 ısrarından vazgeçip geniş kadrodaki rekabeti artırmasıdır. Bu da futbolcuların kendilerini sürekli formda tutmalarını sağlıyor. Önlerindeki zor fikstür ile peş peşe gelecek olan derbileri de düşünürsek bu değişimler takıma mutlaka olumlu yansıyacak ve Palermo karşılaşması öncesinde lig maçlarında görülen karmaşıklıklar yaşanmayacaktır.

Mehmet ILGAZ

31.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  G.Saray'ın son umudu

  Devler Liginde dev maç bugün

  Tigana: Yılmayacağım

  DEİVİD: Eleştirileri kafama takmıyorum

  Zico: Deivid adına mutlu oldum

  Sakarya'da sevinç

  Necati, Hakan'ı geride bıraktı

  Gökhan Ünal en az 4 hafta oynamayacak

  Pehlivanlar plaja iniyor

  Runje Hırvat millî takımına çağrıldı

  NBA yarın sahne alıyor

  Fenerbahçe averajla lider

  Tigana gider mi?

  Zico doğru yolda


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004