Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vorkink: Kayıt dışı Türkiye’nin önünde engel

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink, Türkiye’nin büyümesine ve istihdam sağlamasına kanser diye tanımladığı kayıt dışının engel olduğunu bildirdi.

Vorkink, OECD Uluslararası Yatırımlar Global Forumunun “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi: Türkiye Deneyimi” konulu yuvarlak masa toplantısında konuştu.

Türkiye’nin yabancı yatırımları cezbetmek için yarış halinde olduğunu vurgulayan Vorkink, bu yıl içinde yakalanacak. 15 milyarlık dolarlık rakamın son derece etkileyici bir başarı olduğunu dile getirdi. Yatırım ortamlarının daha fazla rekabetçi hale geldiğine dikkat çeken Vorkink, Türkiye’nin birçok rakibinden daha iyi olduğunu söyledi. Vorkink, Türkiye’nin AB gelir seviyelerine uymakta önceki 20 yıl boyunca başarısız olduğunu, ancak son 4 sene içinde yüzde 8’e yakın büyüme oranıyla büyük gelişme gösterdiğini, son üç senede yabancı yatırımların 9 kat arttığını ifade etti. Bu olumlu gelişmelerin yanında kayıt dışı gibi problemlerin de bulunduğuna işaret eden Andrew Vorkink, şöyle konuştu: “Türkiye’nin büyümesine ve istihdam sağlamasına benim kanser diye tanımladığım kayıt dışı engel olmaktadır. Büyüme oranları maalesef bu yüzden büyük istihdam rakamlarını getiremiyor. Kayıt altındakiler verginin bütününü ödüyor, bu yüzden eşit ve adaletli bir yarış olmuyor. Yani kayıt altındakiler kayıt dışını sübvanse ediyor.”

/ İSTANBUL

07.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vergide kaçak sürüyor

  Özelleştirmenin kur farkı keyfi

  Yolsuzlukla mücadelede ileriye gittik

  Vorkink: Kayıt dışı Türkiye’nin önünde engel

  Dış borç haftası

  Gelirler, büyüme oranları kadar artmadı

  Piyasaların gözü ilerleme raporunda

  Gaz vurgununa EPDK el attı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004