Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Paris: Şam’a güvenimiz kalmadı

Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy, Fransa ile Suriye arasında üst düzey temasların yeniden başlaması için gereken güvenin mevcut olmadığını söyledi.

France Info radyosuna demeç veren Douste-Blazy, Sanayi Bakanı Piyer Cemayel’in Lübnan’da öldürülmesinden derin üzüntü duyduklarını da ifade ederek, katillerin Lübnan’ın bağımsızlığını ve egemenliğini hedef almak istediklerini kaydetti. Cinayetin sorumlularının bulunmasını istediğini ifade eden Douste-Blazy, Suriye ve Lübnan’daki müttefiklerine atıfta bulunarak, “Her ne kadar bu yeni saldırı da diğerlerinin devamı olsa da elbette sorumluların yakalanmasını isterim. Hiç olmadığı kadar acil ve elzem olan şey, bu saldırıların sorumlularının işledikleri suçların hesabını vermesidir” ifadesini kullandı.

BM Güvenlik Konseyi’nin dün Lübnan’ın öldürülen bir başka siyasetçisi olan eski başbakan Refik Hariri cinayetiyle ilgili uluslar arası mahkeme kurulmasına onay vermesinden memnuniyet duyduğunu da belirten Douste-Blazy, Cemayel’in öldürülmesiyle ilgili olarak da bugünlerde Lübnan’ın istikrarsızlaştırılmaya çalışıldığı, buna büyük bir kararlılıkla karşı çıkılması gerektiğini ifade etti. Mevcut durumda Fransa’nın Başkan Beşar Esad rejimiyle yeniden diyalog başlatmaya hazır olmadığının belirten Douste-Blazy, “Bir rejimle müzakerelere yeniden başlamak istendiğinde, dışişleri bakanları olarak, devlet başkanları olarak karşılıklı görüşmek istendiğinde, güven ortamına ihtiyaç duyulur, ki bu da bugün itibarıyla bizim aramızda mevcut değil” dedi. Suriye ile diplomatik ilişkilerini bütünüyle kesmemesine rağmen, Fransa, Refik Hariri’nin Şubat 2005’te öldürülmesinden sonra Şam ile üst düzey ilişkilerini dondurmuştu.

/ PARİS

23.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lübnan’da yine provokasyon

  Paris: Şam’a güvenimiz kalmadı

  Nejad: Büyük başların boynuzunu kırmalı

  Bush’un kızını hem soydular, hem dövdüler

  Bush ile Malikî görüşecek

  Guantanamo’da Türk görevliler

  Rusya’da yine sokak ortası cinayeti

  Ürdün kabinesi istifa etti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004