Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Guantanamo’da Türk görevliler

ABD’nin Küba’daki Guantanamo üssünde yaklaşık 5 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan ve ailesinin yaşadığı Almanya’ya dönen Murat Kurnaz, tutukluluğu boyunca Türk görevlilerin de kendisini sorguladıklarını söyledi.

Kurnaz, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatının (CIA) Avrupa’daki gizli uçuşlarını soruşturan Avrupa Parlamentosu Komisyonuna verdiği ifadede, ‘’Guantanamo’ya Türk görevliler de geldi. Diğer Türk tutuklulara yaptıklarının aksine bana yardım etmediler’’ diye konuştu.

Guantanamo’da Alman görevliler ve buraya gönderilmeden önce bir süre tutulduğu Afganistan’ın Kandahar şehrinde Alman askerlerle de karşılaştığını kaydeden Kurnaz, bu kişilerin de kendisine hiçbir şekilde yardım etmediklerini belirtti.

Kurnaz, Guantanamo’da Alman görevliler tarafından yoğun şekilde sorgulandığını, Kandahar şehrinde de Alman özel timi KSK’ya ait askerler tarafından kötü muameleye tabi tutulduğunu söyledi. Murat Kurnaz, Kahdahar kentinde karşılaştığı üniformalı iki Alman askerinden birinin saçlarından tutarak başını yere vurduğunu ve ‘’Biz KSK’yız’’ dediğini de iddia etti.

‘’Üniformalarındaki Alman bayrağını gördüm’’ diyen Kurnaz, 2002 yılında da Guantanamo üssünde üç Alman görevli tarafından sorgulandığını, bu görevlilerden birinin daha sonra kendisini yeniden sorgulamaya geldiğini belirtti. Kurnaz, Guantanamo’da diğer tutukluların farklı Avrupa ülkelerinden gelen görevliler tarafından sorgulandıklarını belirterek, ‘’Danimarka ve Belçika’dan gelen görevlilerin olduğunu biliyorum’’ dedi.

/ BERLİN

23.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lübnan’da yine provokasyon

  Paris: Şam’a güvenimiz kalmadı

  Nejad: Büyük başların boynuzunu kırmalı

  Bush’un kızını hem soydular, hem dövdüler

  Bush ile Malikî görüşecek

  Guantanamo’da Türk görevliler

  Rusya’da yine sokak ortası cinayeti

  Ürdün kabinesi istifa etti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004