Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Faruk ÇAKIR

Üfledikçe parlayan nur



İfsat şebekelerinin her türlü plan ve tuzağına rağmen, İslâma koşanlar çoğalıyor. Bilhassa 11 Eylül ‘İkiz Kule’ saldırıları sonrasında başlatılan; ‘İslâmı doğrudan ya da dolaylı olarak karalama kampanyası’na rağmen İslâm ve Kur’ân kitleleri cezbediyor.

Kâinatın Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed’e ‘karikatür’lerle saldırılan Danimarka’da da İslâm ve Kur’ân’a ilgi her geçen gün artıyormuş. “Karikatür krizi”ne imza atanların maksadı, insanları dinden, İslâmdan ve Kur’ân’dan uzaklaştırmaktı. Ancak, şukürler olsun ki; tuzakları kuranlar, kurdukları tuzağa düşmektedir. Bu, Danimarka’da olduğu gibi, bütün dünyada da böyle.

Kur’ân mealinin, Danimarka’da ‘en makbul noel hediyesi’ olduğunu duymak ve öğrenmek başka nasıl izah edilebilir. İlgili haber şöyle: “Danimarka’da Kur’ân-ı Kerim’e giderek artan ilgi olduğu ve Danimarka diline yapılan çevirilerinin en çok aranan Noel hediyelerinin başında geldiği bildirildi. Hıristiyan Kristelig Dagbladet gazetesindeki haberde, Kur’ân’ın Danimarka diline yapılan 5 bin adet çevirisinin 1 ay içinde tükendiği ve en iyi satışlar listesinde de ikinci sıraya yerleştiği belirtildi. İslâm dini uzmanı Jörgen Baek Simonsen, okurların Kur’ân’a ilgisinin artışını, krize yol açan karikatürlerin yayımlanmasından sonra İslâm dininin gündeme taşınmasına bağlıyor. Danimarkalı araştırmacı, karikatür krizinden sonraki dönemde İslâm ya da Müslümanlara değinmeden ne bir haber okunabildiğini, ne de dinlenebildiğini de belirterek, ‘Bu da Kur’ân’da ne yazdığını bilme arzusunu açıklıyor’ diyor. Danimarka gazetesi Jyllands-Posten’de Eylül 2005’te yayınlanan karikatürler daha sonra Avrupa’daki diğer gazeteler tarafından da yayınlanmıştı. Karikatürler, İslâm ülkelerinin tepkisini çekmiş, Danimarka’ya karşı protestoları ve boykotları da beraberinde getirmişti. (Yeni Asya, 21 Aralık 2006)

Danimarka gibi bir ülkede, Kur’ân mealinin ‘en çok satanlar listesi’nde yer alması ve en makbul ‘yılbaşı hediyesi’ olması müjdelerin en büyüğü değil midir? Bahsettiğimiz ülke, halkının Müslüman olduğu bir ülke değil. Üstelik, bir yıl önce Kur’ân, İslâm ve Hz. Muhammed (asm) aleyhinde kampanyaların açıldığı bir ülke. Daha önce de ifade etmeye çalıştığımız gibi, bu tuzakları kuranların maksadının tam aksiyle insanlar Kur’ân’a, İslâma ve dine yönelmeye başlamış.

Aynı şey, Amerika’da da yaşanmadı mı? “İfsat şebekeleri” İslâm aleyhinde yayınlar yapıp, tuzaklar kurdukça, insanlar İslâma daha fazla ilgi gösterdi. Aslında Türkiye’de de yaşanan aynı şey. Her türlü ihtilâl ve ‘süreç’lere rağmen, insanlar daha fazla dine sarıldı, şuurlandı.

Ümit edelim de ‘tuzak kuranlar’ da bunu görüp insafa gelsin.

*

‘Gerici’ diyenler utansın

Müjdeli bir haber de Rusya’dan duyuldu. Rus Pravda gazetesi, Müslümanlarca gerçekleştirilip vazgeçilmez hale gelen ‘keşif ve icatlar’a yer vermiş. Pravda’nın sıraladığı icadlardan bir kısmı şunlar:

* Paraşüt: Endülüslü Abbas Kasım İbn Firnas’ın asıl amacı uçan bir cihaz icat etmekti. İcadı sadece yere çakılmasını engelledi.

* Sabun: Mısır ve Romalılar bazı materyalleri temizlik için kullansa da bitkisel yağları sodyum hidroksit ile birleştirip ilk sabunu yapan Araplardı.

* Çelik yelek: İlk kez ok geçirmeyen giysiler yapanlar Müslümanlar. Hıristiyanlar bunu Haçlı Seferleri sırasında öğrendi.

* Ameliyat: Ebu’l- Kasım El Zehravi’nin, 10’uncu yüzyılda bulduğu ameliyat yöntemleri ve 200 alet hâlâ kullanılıyor.

* Roket: Çinlilerin gösteri amaçlı roketlerinin içine potasyum nitrat katarak askeri amaçlı kullananlar Araplar oldu. (Sabah, 21 Aralık 2006)

“Bizi İslâm geri bıraktı” diyenlerin kulakları çınlasın!

23.12.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (22.12.2006) - Sıradaki ‘yalan haber’ gelsin

  (21.12.2006) - Vay sansürcüler vay!

  (20.12.2006) - Yasakçılar özür dileyecek

  (18.12.2006) - Çare var, görelim

  (17.12.2006) - ‘Süreç’ haberleri yine çoğaldı

  (16.12.2006) - Seçim tartışması

  (15.12.2006) - Hz. Mevlânâ'nın ‘düğün gecesi’

  (14.12.2006) - Toscani neler demiş?

  (13.12.2006) - Düşüncelerin çarpıştığı yer

  (12.12.2006) - Milletle alay etmeyin!

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004