Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bahçeli’den Sabancı’ya cevap gecikmedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TÜSİAD’ın, Türkiye’nin önde gelen iş adamlarının bir çatı kuruluşu olduğunu belirterek, “Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu bugünkü hassas süreçte, Türkiye’nin milli birliğini zedeleyecek girişimlerin doğuracağı sonuçları ve bölücülüğün amaçlarına hizmet edecek hareketlerin hangi dinamikleri harekete geçireceğini, ilk önce kendileri bilmek ve takdir etmek durumundadır” dedi.

Bahçeli, eski TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı’nın TÜSİAD 37. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, kendisinin “TÜSİAD’ın PKK’nın siyasi projelerine sahiplenmesi” konusundaki önceki günkü açıklaması ile ilgili beyanlarda bulunduğunu ifade etti.

Bahçeli, Anayasa’nın 3. ve 42. maddelerinin, Türkçe’den başka dillerin eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamayacağı ve öğretilemeyeceğine” amir olduğunu belirterek, “Kürtçe’nin Türk eğitim sistemine bir şekilde girmesi, PKK’nın siyasi projesinin öncelikli hedefidir. TÜSİAD’ın Türkçe dışındaki anadillerin seçimlik ders olması önerisi, PKK’nın siyasi platformu ve stratejisiyle bire bir örtüşmektedir” diye konuştu.

PKK’nın siyasallaşma stratejisinin diğer bir öncelikli hedefinin de ırk temelinde azınlık yaratma amacıyla siyaset yapılmasının önünün açılması ve Türkçe dışındaki dillerin de siyasi propaganda dili olarak kullanılması olduğunu ifade eden Bahçeli, etnik temelde ayrılıkçı siyaset yapılmasının meşru hale getirilmesini isteyen PKK’nın bu stratejisi ile TÜSİAD’ın son önerisinin de bire bir örtüştüğünü savundu.

Bahçeli, “Bu durum karşısında, TÜSİAD’ın son önerilerinin, PKK’nın siyasi zemin kazanma çabalarına destek olmak ve siyasi gündemini sahiplenmek dışında nasıl değerlendirilmesi gerektiğini TÜSİAD Başkanı açıklamak durumundadır” dedi.

/ ANKARA

26.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bahçeli’yi kızdıran teklifler neler?

  Bahçeli'den “PKK patentli” damgası

  Bahçeli’den Sabancı’ya cevap gecikmedi

  AİHM’den 301 cezası

  ‘Ermeniyiz’ sloganına suç duyurusu

  Diaspora: Allah, şerden hayır çıkardı

  AB hedefini kaybetmeyelim

  Müzakerelerde önümüz açıldı

  Erdoğan bin 115, Baykal 382 defa sorgulanmış

  Karne günü

  Tatil zili sancılı çalıyor

  Kur’ân eğitimi önündeki 12 yaş engeli kaldırılsın

  “Çocuklarımız korunmalı”

  OMÜ’de hastalar koridorda

  Cadde ve sokaklar yenilenecek

  10 bin öğretmene kadro verilecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004