Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tatil zili sancılı çalıyor

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan öğrenciler bugün karne alacak. 2006-2007 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi, bugün sona eriyor.

Yaklaşık 14 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen iki haftalık yarıyıl tatiline başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sincan’daki Faruk Kadri Timurtaş İlköğretim Okulu’nda düzenlenecek törende, öğrencilerin karne heyecanını paylaşacak. İlköğretim okullarında okuyan öğrencilere bugün, karneleriyle birlikte velilerine iletmek üzere birer mektup da verilecek. İlköğretim Genel Müdürlüğünce hazırlanan mektupta, yenilenen ders programları ve yeni uygulamalara ilişkin bilgilere yer verilerek, çocuklarının başarısı için velilere önerilerde bulunuluyor. 2006-2007 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, 12 Şubat 2007 Pazartesi günü açılacak.

Hükümetin eğitim karnesi zayıf

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan,“İlk yarı yılı başarısız tamamlayan hükümet, ikinci dönem derslerine daha çok çalışmalı” dedi.

Şuayip Özcan, okulların yarı yıl tatiline girmesi dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, bu dönemde de meslek lisesi öğrencileri için bir türlü karanlıkların aydınlatılamadığını söyledi. Özcan, “Bu yılda ÖSS’ye katsayı mağduru olarak girecek olan meslek lisesi öğrencileri, hükümet ile YÖK arasında çekilen kılıcın arasında kaldı. Rant aracı haline gelen meslek lisesi sorunu, politik kaygılarla rafa kaldırıldı. Şûrâ toplantısı anlamsız tartışmaların gölgesinde noktalandı, şûrâda alınan kararlar hayata geçirilemedi” diye konuştu.

Okullarda artan şiddet olaylarına da dikkat çeken Özcan, “Okulların şiddet yuvası haline geldi, suç makinaları yetiştiren kurumlara dönüştü, öğrenciler arasında madde bağımlılığı alabildiğine arttı. Gencecik bedenler bir anda yitip, gitmeye başladı, öğrenciler şiddet kültürüyle beslenir oldu. Gerek eğitimciler, gerekse öğrenciler bu dönemde can güvenliğinden yoksun olarak eğitim-öğretim yaptı” şeklinde konuştu.

Okullarda ikili eğitim-öğretim devam ederken, birleştirilmiş sınıflara da son verilemediğini de vurgulayan Özcan, 2006 yılında da taşımalı eğitime devam ediğini, okulları bilgisayarla donatma iddiasında olan Bakanlığın, hedefinin yarısına bile ulaşamadığını ileri sürdü.

Özcan açıklamasında şöyle dedi:“2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılının ilk yarı yılı için görüldüğü gibi parlak bir tablo çizmek mümkün değil. Hükümetin ve Bakanlığın karnesi eğitim çalışanları nezdinde kırıklarla dolu… Ancak umuyoruz ki ikinci yarı yıl hem eğitim çalışanları hem de öğrenciler açısından farklı bir dönem olacaktır. “

Fatih KARAGÖZ / ANKARA

26.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bahçeli’yi kızdıran teklifler neler?

  Bahçeli'den “PKK patentli” damgası

  Bahçeli’den Sabancı’ya cevap gecikmedi

  AİHM’den 301 cezası

  ‘Ermeniyiz’ sloganına suç duyurusu

  Diaspora: Allah, şerden hayır çıkardı

  AB hedefini kaybetmeyelim

  Müzakerelerde önümüz açıldı

  Erdoğan bin 115, Baykal 382 defa sorgulanmış

  Karne günü

  Tatil zili sancılı çalıyor

  Kur’ân eğitimi önündeki 12 yaş engeli kaldırılsın

  “Çocuklarımız korunmalı”

  OMÜ’de hastalar koridorda

  Cadde ve sokaklar yenilenecek

  10 bin öğretmene kadro verilecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004