Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Fener'e Avrupa morali

2006-2007 sezonunun Avrupa'da en başarılı takımı İtalyan İnter takımı. F.Bahçe sıralamada 33. sırada yer alırken, Türkiye'deki rakiplerini geride bıraktı. G.Saray 69, Beşiktaş ise 77. sırada yer aldı. F.Bahçe'nin UEFA'daki rakibi AZ Alkmaar Avrupa'nın en başarılı 8. takımı oldu.

Avrupa'da futbol istatistikleri tutan bir internet sitesi, 2006-2007 sezonunda şu ana kadar oynanan maçlar göze alındığında en başarılı takımın İtalya Serie A'da liderliğini sürdüren İnter olduğunu açıkladı. Avrupa futbolunda yıllık istatistiklere yer veren european-football-statistics.co.uk adlı internet sitesinde, takımların yıl içinde Avrupa kupaları, İntertoto Kupası, lig ve federasyon kupası maçlarını göz önüne alarak yapılan araştırmada, Avrupa'nın bu yıl içindeki en başarılı 100 takımı sıralandı.

MANCHESTER İKİNCİ SIRADA

Takımların oynadıkları maçların zorluğunun da dikkate alındığı internet sitesinin araştırmasında, şu ana kadar 85,63 puan toplayan Inter takımı, ilk sırada yer alırken, İngiltere Premier Ligi lideri Manchester United 77,55 puanla ikinci olmayı başardı. Bir diğer İtalyan takımı AS Roma ise 76,77 puanla listenin üçüncü sırasına adını yazdırdı. Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk kovalayan ve UEFA Kupası'nda yoluna devam eden Fenerbahçe, Avrupa'nın bu sezon içinde en iyi 33. takımı olurken, UEFA Kupası'ndaki rakibi Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar, listede 8. sırada yer buldu. Sezon boyunca topladığı 49,34 puanla Avrupa'nın bir çok ünlü takımınından önde olan sarı lacivertliler, Turkcell Süper Lig'deki ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'ı da geride bıraktı.

2 TÜRK TAKIMI DAHA LİSTEDE

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden grubunda son sırada kalarak elenen ve Turkcell Süper Lig'de bir çok maçta puan kaybeden Galatasaray, 2006-2007 sezonunun en başarılı takımları sıralamasında 69. olabildi. Sezon boyunca 37,18 puan toplamayı başaran Galatasaray, İspanyol ekibi Real Zaragoza'nın bir basamak üstünde yer alırken, Türkiye'den listeye giren bir diğer takım Beşiktaş oldu. UEFA Kupası'nda Alman takımı Bayer Leverkusen'e elenerek kupaya erken veda eden Beşiktaş ise sezonun ikinci yarısına iyi başlamasına karşın listede ancak 77. sırada yer bulabildi.

13.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fener'e Avrupa morali

  Ümit: Lige hava geldi

  Trabzon'da yüzler gülüyor

  Kayseri Erciyes'in ligde kalma umudu

  Mondragon'un büyük özverisi

  Lig onların elinde

  3'te 3 yapan tek takım Sivas

  Barcelona'da Eto'o-Rijkaard gerginliği su yüzüne çıktı

  Türk Telekom potada Panionios'la oynuyor

  F.Bahçe'nin işi zor

  Puan farkı 4’e indi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004