Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Lig onların elinde

Süper Ligde görev yapan teknik direktörler içinde Beşiktaş'tan 4, F.Bahçe'den ise 3 eski oyuncu yer alıyor. Bülent Korkmaz ise G.Saray'ın ligdeki tek ismi oldu.

Süper Lig'in geleceğini Beşiktaş ve Fenerbahçeli eski futbolcular belirleyecek. Ligde görev yapan teknik direktörler içinde Beşiktaş'tan 4, Fenerbahçe'den 3, Galatasaray'dan 1 eski futbolcu yer alırken, Trabzonspor'dan ise oyuncu bulunmuyor. Ligde 20. hafta maçları sonrasında liderliğini sürdüren Fenerbahçe'nin 3 eski oyuncusu Aykut Kocaman, Erdoğan Arıca ve Bülent Uygun çalıştırdıkları takımlarda başarı arıyor.

Teknik sorumlu Bülent Uygun'un takımı Sivasspor, deplasmanda aldığı galibiyetlerle dikkat çekiyor. Sivasspor, ikinci devredeki 3 maçta, Gençlerbirliği ve Sakaryaspor deplasmanda 1-0 ve 3-1 ile kendi sahasında da Çaykur Rizezpor'u 1-0'lık skorla geçerek, hızla üst sıralara tırmanmaya başladı.

Ankaraspor'da sezon başında görev getirilen Aykut Kocaman, Fenerbahçe'de oynadığı dönemde 3 sezon ligde gol krallığına uzandı. Mavi-beyazlılar, 11 ile en çok berabere kalan ekip olma özelliğini taşıyor. Ankaraspor, ligde 3 kez mağlup olan Fenerbahçe ve Galatasaray sonra aldığı 4 yenilgiyle Beşiktaş ile birlikte ligin en az mağlubiyet alan takımı durumunda bulunuyor.

Fenerbahçe'nin efsanevi futbolcularından teknik direktör Erdoğan Arıca da Gaziantepspor'da ligin ikinci yarısı için göreve getirildi. Kırmızı-siyahlılar, ikinci devrede Arıca ile çıktıkları 3 maçta 1 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 yenilgi elde etti. İkinci yarıdaki Denizlispor maçını 2-0 kazanan Gaziantepspor, Beşiktaş ile golsüz berabere kalırken, deplasmanda Trabzonspor'a 2-0 yenildi.

Bursaspor'da Engin İpekoğlu, Çaykur Rizespor'da Rıza Çalımbay, Kayserispor'da Ertuğrul Sağlam ve Trabzonspor'da Ziya Doğan ligde teknik direktör olarak çalışan Beşiktaşlı eski futbolcular. Trabzonspor'da bir türlü istediği sonuçları alamayan Ziya Doğan, ikinci yarıda yaptığı iki maçtan da 0-0 eşitlikle ayrılırken, Gaziantepspor'u 2-0 yenmeyi başardı.

İlk olarak Beşiktaş'ın kalesini koruyan Engin İpekoğlu, daha sonra da Fenerbahçe'de kalecilik kariyerini sürdürdü. Her iki takımda da başarılı bir performans ortaya koyan Engin, teknik direktör olarak Bursaspor ile anlaştı.

Beşiktaş'taki golcülüğü ile ön plana çıkan Ertuğrul Sağlam, Kayserispor'daki başarılı teknik direktörlük kariyeriyle dikkatleri üzerine çekti. İkinci devrede Çaykur Rizespor ile anlaşan Beşiktaşlılar'ın ''Atom Karıncası'' Rıza Çalımbay da 3 maçta, 2 galibiyet ve 1 yenilgi elde etti.

Kayseri Erciyesspor ile ilk teknik direktörlük kariyerine adım atan Bülent Korkmaz, Galatasaraylı eski futbolcular arasında bu alandaki tek isim olarak dikkat çekiyor. Gençlerbirliği'nde geçen sezon teknik direktör Mesut Bakkal'ın yardımcılığını yapan Bülent, Turkcell Süper Lig'in ikinci yarısı başlamadan küme düşme hattında yer alan Kayseri Erciyesspor ile anlaştı. Ligin ikinci yarısındaki Fenerbahçe ve Bursaspor maçlarından 0-0'lık sonuçlarla ayrılan Kayseri Erciyesspor, 20. haftada Ankaraspor'u 1-0 yenerek ikinci yarıdaki ilk galibiyetine imza attı.

13.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fener'e Avrupa morali

  Ümit: Lige hava geldi

  Trabzon'da yüzler gülüyor

  Kayseri Erciyes'in ligde kalma umudu

  Mondragon'un büyük özverisi

  Lig onların elinde

  3'te 3 yapan tek takım Sivas

  Barcelona'da Eto'o-Rijkaard gerginliği su yüzüne çıktı

  Türk Telekom potada Panionios'la oynuyor

  F.Bahçe'nin işi zor

  Puan farkı 4’e indi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004