Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

F.Bahçe'nin işi zor

Fenerbahçe, tam da UEFA Kupası maçı öncesinde Rize'de yenilerek taraftarını moralmen çökertti. Yarınki rakip AZ Alkmaar Hollanda Birinci Liginde ikinci sırada bulunuyor. Ara transferde kaliteli futbolcuları kadrosuna dahil etti. F.Bahçe'de ise tam tersi gelişmeler yaşandı. Antalya kampında toplu idmanlar başlamadan savunmanın bel kemiği durumunda olan Lugano ve Önder sakatlandı. Ön liberoda eksikliği çok hissedilen Selçuk ikinci defa bel ameliyatı oldu. Kezman, bu sezon 3. defa kırmızı kartla oyun dışı kalarak en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde takımını yalnız bıraktı. F.Bahçe yarın ne yapabilir. Sadece Deivid'le gol aramak, kuyuda iğne aramaya benzer. Zico, Deivid'i mutlaka Tuncay ile desteklemeli. Bu tip maçlarda kulübeye aldığı Mehmet Yozgatlı'dan mutlaka faydalanmalı. Rakip uzun boylu ve presi iyi uygulayan bir ekip. Bu yüzden orta sahada mücadele eden futbolcularla rakibi karşılamalı. Alex, haftalardır durgun. Bu maçta patlama yapabilir. En büyük korkum savunma ve kaleci Volkan. F.Bahçe'de iki bek Serkan ve Uğur hala top kullanma beceresinden yoksun. Kanatlardan tehlikeli hücum yapamıyorlar. Her ikisi de topları ezmekte yarış ediyor. Mücadeleci bir Aurelio ve akıllı bir Tuncay bu maçta devleşip, F.Bahçe'nin rövanşa daha rahat gitmesine öncülük edebilir.

BEŞİKTAŞ ADIM ADIM GELİYOR

İstanbul'da bu hafta izlediğimiz 2 maçta 6 gol gördük. Önce Beşiktaş-Denizlispor maçına gittik. Yazının başında belirtmeliyim. Denizlispor bu kadro ve futbol anlayışı ile Süper Lig'e yakışan bir ekip değil. 90 dakika boyunca tek bir tehlikeli pozisyonu olmaması bu iddiamı doğruluyor. Beşiktaş ise çıkışını bu maçta da gösterdi. Özellikle Ricardinho sahada şov yaptı. Bu futbolcu sahanın en yaşlı (35) oyuncusu olmasına karşılık, kondisyonunu tasarruflu kullanarak maç sonuna kadar diri kalmasını bildi. Serdar ve Koray'ın kestiği topları öyle güzel yerlere gönderdi ki, tribünden izleyenler büyük bir keyif aldı. İkili mücadelelerde fiziği güçlü olmamasına karşılık, rakibini kovalaması ona artı puan getirdi. Yumuşak sol ayağı ile yerinde çalımlar attı. Akıl dolu paslarla rakip savunmayı sıkıntılı durumlara soktu. Beşiktaş'ta çıkışta gördüğüm diğer bir futbolcu ise Bobo oldu. Geçen yılki acemiliği ve egoistliğini üzerinden atmış. Ben gol atayım havalarından kurtulmuş. Tribünlerden aldığı destek ile kendine güveni de gelmiş. Attığı golde fırsatçılığını gösterdi. Bu moralle Beşiktaş'ı zirve yarışında sürükleyecek ilk isimlerin başında geliyor..

İŞTE GOLCÜ BU: ÜMİT KARAN

G.Saray-Vestel Manisa maçında yine Ersun Yanal'ın savunma tedbirini unutup, çılgınca hücum etmesinin getirdiği hataları bir defa daha gördük. Ancak sahada bir Ümit Karan şov da izledik. Bu futbolcu her maçta 4 kaçırır, 1 atardı. Bu maçta tersi oldu. 4 gol birden atma başarısını gösterdi. Yine bir-iki net pozisyondan faydalanamadı. Ama, attığı bu gollerle takımını şampiyonluk yarışında önemli bir potaya soktu. Ümi Karan, Türkiye'de güçlü fiziği ve inatçı mücadelesi ile gol araya ender forvetlerden biridir. Bu tip golcüleri artık göremiyoruz. Attığı gollerde güçlü fiziğini ön plana çıkardı. Topu 20 metre sürüp, şut çekmek ve arkasından gol yapmak herkesi harcı değil. Ümit Karan bunları başardı. Hele ilk golü akıl doluydu. Vestel savunmasının arasından kaçarak, ölü bölgede topu kafayla topu ağlara göndermesi fırsatçılıkta da büyük forvet olduğunu gösterdi. Dikkat ettim, saha kenarındaki Gerets, oyuncularına sürekli topların Ümit Karan'a atılması için direktif veriyordu. Vestel Manisa gibi ligde iddialı bir ekibe 4 gol atma başarısını gösteren bu futbolcuyu ben de tebrik ediyorum.

Erol DOYURAN

13.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fener'e Avrupa morali

  Ümit: Lige hava geldi

  Trabzon'da yüzler gülüyor

  Kayseri Erciyes'in ligde kalma umudu

  Mondragon'un büyük özverisi

  Lig onların elinde

  3'te 3 yapan tek takım Sivas

  Barcelona'da Eto'o-Rijkaard gerginliği su yüzüne çıktı

  Türk Telekom potada Panionios'la oynuyor

  F.Bahçe'nin işi zor

  Puan farkı 4’e indi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004