Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ormansız yerlerden insanlar göç ediyor

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, bakanlık olarak hedeflerinin, 4 yıl içinde Trakya büyüklüğünde bir orman alanını ülkeye kazandırmak olduğunu belirterek, “Çok iyi biliyoruz ki, ormanın olmadığı yerlerden insanlar göç ediyorlar” dedi.

Pepe, eski maden ocaklarının rehabilite edilerek ormanlaştırılması çalışmaları kapsamında, Gaziosmanpaşa Bolluca’da düzenlenen ağaçlandırma törenine katıldı. Tören alanına helikopterle gelen Pepe, burada yaptığı konuşmada, İstanbul’un yüzde 44.5-45 oranında orman alanlarıyla kaplı olması sebebiyle, Türkiye’nin hatta dünyanın en yeşil metropollerinden biri olduğunu söyledi.

Boğazköy ve Bolluca bölgelerinin, yakın zamana kadar terk edilmiş, sanki bir savaş görmüş gibi alt üst olmuş, kimyası, fiziği bozulmuş bir havası olduğunu belirten Pepe, ‘’Arkadaşlarla yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda burada ilk etapta 25 bin hektar alanın ağaçlandırılmasına karar verdik. Asıl hedef, 50 bin hektara ulaşmak’’ dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Pepe, ormanların mutlaka korunması ve geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Modern dünyada kentleşme ve sanayileşme sonucu hava kalitesinin bozulması ve su rezervlerinin kirlenmesi sebebiyle toprağın erozyon ve sellerle elden çıkıp gittiğini görüyoruz. Bunun tek teminatı vardır; o da burada diktiğimiz küçük fidanlardır. Çok iyi biliyoruz ki, ormanın olmadığı yerlerden insanlar göç ediyorlar. Çünkü orada toprak kalmıyor. Ekecek, dikecek, çift sürecek yer kalmıyor. Sonra da köy ve köylü taşınıyor. Ya güneyde Mersin’e, Adana’ya ya da İzmir, Ankara gibi Türkiye’nin büyük şehirlerine taşınıyor. Ama kendisi de çoğu zaman ‘Vatandaş olarak geldik, ama iyi mi ettik?’ sorusunu soruyor.

AKP Hükümeti olarak 49 ile teşvik getirdik. Vatandaş doğduğu yerde karnını doyurabilecek imkâna sahip olsun ve oradan yorganını alıp İstanbul’un yolunu tutmasın diye. Biz yalnızca İstanbul, Ankara, Adana, İzmir gibi şehirleri cazibe merkezi olmaktan çıkartarak, Türkiye’nin her şehrini cazibe merkezi haline getirmenin çalışmasını yapıyoruz.’’

İnsanların hayal edemediği projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Pepe, ‘’Bunların en önemlilerinden biri de şu: Bakanlık olarak hedefimiz, 4 yıl içinde Trakya büyüklüğünde bir orman alanını ülkemize kazandırmak. Rehabilite edeceğiz ve erozyonla mücadele edeceğiz’’ diye konuştu.

Bakan Pepe, geçen yıl 400 bin hektar ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yaptıklarını dile getirerek, bunun, Cumhuriyet tarihinde bir rekor olduğunu söyledi. Bu yıl 40 milyon fidanı bedelsiz olarak kamuya ve tüzel kişilere, vakıf ve askeri birliklere dağıtmakta olduklarını kaydeden Pepe, ‘’Bu coşkunun 73 milyon tarafından sahiplenilmesini istiyoruz’’ dedi.

Konuşmasının ardından Pepe’ye, Bolluca Belediye Başkanı Rahmi Kazankay ve Boğazköy Belediye Başkanı Hatip Aras birer plaket verdi. Pepe, daha sonra İstanbul Valisi Muammer Güler ve diğer katılımcılarla birlikte fidan dikti.

/ İSTANBUL

23.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Papaz Kur'ân okudu, Müslüman oldu

  Millî iradeye baskı yapılıyor

  Sezer’den Meclise talimat

  Köşk seçiminde ilk tur Perşembe’ye

  Hisarcıklıoğlu: Ankara’dan iş bitirme devri bitmeli

  Erdoğan: Türkiye AB yol haritasını belirledi

  Mehmet Aydın: Cinayetler Türkiye’ye mal edilmesin

  Arınç: Demokrasinin yerleşmesinde hoşgörü kültürü önemli

  Çocuk Hakları Derneği'nden liderlere mektup

  Bingöl'de çatışma: 1 asker şehit

  Ahmet Muratlı: Kerkük’ü yüzbin yabancı gelse yine vermeyiz

  Saim Yeprem: İslâmın tek tipi vardır

  Afganlı yetimler sevindi

  Çevreyi kirleten firmalara ceza

  Ormansız yerlerden insanlar göç ediyor

  Küresel ısınma, yağışları vurdu

  Salzburg’da Kutlu Doğum

  Yeşilay’dan Başkan’a plaket

  Beş aşı birleştirilecek

  ‘Uzay Kampı Türkiye’ye yoğun ilgi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004