Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Küresel ısınma, yağışları vurdu

Bütün dünyada yaşanan ve son bir yıl içinde etkisini giderek arttıran küresel ısınma, Türkiye genelindeki yağış ortalamasının düşmesine sebep oldu. Son 6 aylık yağış ortalamasında normal yağış ortalamasına göre yüzde 17.5, geçen yıl aynı dönemdeki yağış ortalamasına göre ise yüzde 19.7’lik bir azalma yaşandı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan bilgilere göre, 1 Ekim 2006 ve 31 Mart 2007 tarihleri arasında Türkiye genelinde yaşanan kümülatif yağışların genel olarak normalinden ve geçen sene aynı dönemde görülen yağışlara oranla bir azalma görüldüğü belirtildi. Bu 6 aylık dönemde Türkiye genelinde normal kümülatif yağış ortalaması 448.7 milimetre olması gerekirken, son 6 ay içinde görülen kümülatif yağış ortalaması 370.3 milimetre olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde ise görülen kümülatif yağış ortalaması 461.1 milimetre olarak gerçekleşirken, son 6 aylık ortalama yağışta normale göre yüzde 17.5’lik, geçtiğimiz yıl aynı dönemde görülen yağış ortalamasına göre ise yüzde 19.7’lik bir azalma görüldü. Verilere göre küresel ısınma sonucu yağış azalmasının ve kuraklığın en çok görüldüğü bölgenin Ege Bölgesi olduğu ifade edildi. Buna göre son 6 ay içinde Ege Bölgesi’nde yaşanan kümülatif yağış ortalaması 276 milimetre olarak gerçekleşirken, normali 499 milimetre, geçen yıl aynı dönemde görülen yağış ortalaması ise 513 milimetre olarak görüldü. Ege Bölgesi’ne son 6 ay içinde görülen yağışlarda normaline göre yüzde 45, geçen yıla göre ise yüzde 46’lık bir azalma gözlemlendi. Açıklanan bilgilere göre, Ege’den sonra kuraklığın en çok hissedildiği bölge Marmara Bölgesi oldu. Son 6 ayda 286 milimetre yağış alan bölgede geçen yıl aynı dönemde 521 milimetre yağış gerçekleşmişti. Buna göre Marmara’da son 6 ay içinde görülen yağış ortalaması normal ortalamaya göre yüzde 35, geçen yıl aynı dönemde görülen yağış ortalamasına göre ise yüzde 45 azaldı.

Marmara’dan sonra yağış ortalaması en çok düşen bölge İç Anadolu Bölgesi oldu. Açıklanan verilere göre, bölgede son 6 ay içinde görülen yağış ortalaması 192 milimetre olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde 208 milimetre olarak gerçekleşen yağışlarda bu yıl yüzde 8’lik bir azalma yaşanırken, Türkiye’de yağışın en çok görüldüğü Karadeniz’de geçtiğimiz yıla nazaran yüzde 18’lik bir azalma yaşandı. Ülkemizde kuraklığın en çok yaşandığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde son 6 ay içinde 408 milimetre yağış düşerken, geçtiğimiz yıl aynı dönemde 441 milimetre yağış görüldü. Buna göre bölgede geçen yıla nazaran yüzde 8’lik bir yağış azalması görüldü.

/ KONYA

23.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Papaz Kur'ân okudu, Müslüman oldu

  Millî iradeye baskı yapılıyor

  Sezer’den Meclise talimat

  Köşk seçiminde ilk tur Perşembe’ye

  Hisarcıklıoğlu: Ankara’dan iş bitirme devri bitmeli

  Erdoğan: Türkiye AB yol haritasını belirledi

  Mehmet Aydın: Cinayetler Türkiye’ye mal edilmesin

  Arınç: Demokrasinin yerleşmesinde hoşgörü kültürü önemli

  Çocuk Hakları Derneği'nden liderlere mektup

  Bingöl'de çatışma: 1 asker şehit

  Ahmet Muratlı: Kerkük’ü yüzbin yabancı gelse yine vermeyiz

  Saim Yeprem: İslâmın tek tipi vardır

  Afganlı yetimler sevindi

  Çevreyi kirleten firmalara ceza

  Ormansız yerlerden insanlar göç ediyor

  Küresel ısınma, yağışları vurdu

  Salzburg’da Kutlu Doğum

  Yeşilay’dan Başkan’a plaket

  Beş aşı birleştirilecek

  ‘Uzay Kampı Türkiye’ye yoğun ilgi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004