Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hisarcıklıoğlu: Ankara’dan iş bitirme devri bitmeli

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara’dan destekli iş yapma devrinin bitmesi gerektiğini belirterek, modern bir ekonomik yapı isteniyorsa, oyunu, kurallarına göre oynamaya mecbur olunduğunu ifade etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Business Week Türkiye Dergisi’ne, The American Business Forum in Turkey’nin (ABFT) ‘’İş ve Yatırım İklimi Anketi’’nde ortaya çıkan sonuçlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, siyasetin görevinin önce kuralı koymak, başta kendisi olmak üzere herkesin bu kurallara uymasını sağlamak, bu kuralların nasıl değişeceğini de kurallara bağlamak olduğunu kaydetti. Kamu idaresinin kurumsal altyapısını güçlendirecek bu adımların, şirketlerin daha düzgün ve eşit şartlarda rekabet etmesini sağlayacak ve büyümeye ayrı bir ivme kazandıracağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, rekabetin eşit şartlarda olması gerektiğini söyledi.

Ankara’dan destekli iş yapma devrinin bitmesi gerektiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, modern bir ekonomik yapı isteniyorsa, oyunu, kurallarına göre oynamaya mecbur olunduğunu ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, kamuda saydamlığı artıracak kamu yönetimi reformunun tamamlanması gerektiğine işaret ederek, bağımsız idari ve denetleyici kurumların güçlendirilmesi, etkinliklerini ve yetki alanlarının da daraltılmaması gerektiğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, yolsuzluk ve israfla mücadelede kritik öneme sahip kamu ihale sisteminin şeffaflığının artırılması ve ihale süreçlerinin hızlandırılması gerektiğine işaret etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, sağlıklı rekabet ortamını sağlamakla görevli Rekabet Kurumu’nun ve Kamu İhale Kurumu’nun yetkilerinin ve kurumsal altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini de belirtti.

Maliye Müsteşarı Hasan Basri Aktan ise Ar-Ge harcamaları için halen geçerli olan yüzde 40’lık vergi indirimini yüzde 100’e çıkarmak için çalıştıklarını kaydetti. Coşkun: Ekonomiye müdahale sakıncalı Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ise, serbest piyasa sisteminde devletin ekonomiye sık sık müdahale etmesinin sakıncalarının geçen dönemde suni krizlerle ortaya çıktığını belirterek, dalgalı kur rejiminin ödünsüz sürdürülmesinin gerekli olduğuna inandığını kaydetti. Coşkun, Türkiye’de yatırım ortamının cazip bir hale gelmesi ve ulusal ve uluslararası yatırımların artış eğiliminde olmasının, Türkiye’ye duyulan güvenin en somut göstergesi olduğunu söyledi. Doğrudan yabancı yatırımların ülkeye girişinin teşviki ve ekonomik yapının canlandırılması amacıyla bir kaç ay sürebilen şirket kurulum sürecinin bir güne indirildiğini kaydeden Coşkun, iş lisansları için gerekli belge sayısının da sağlıkla ilgili sektörlerde 52’den 6’ya, sağlıkla ilgili olmayan sektörlerde ise 43’ten 7’ye düşürüldüğünü ifade etti.

/ ANKARA

23.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Papaz Kur'ân okudu, Müslüman oldu

  Millî iradeye baskı yapılıyor

  Sezer’den Meclise talimat

  Köşk seçiminde ilk tur Perşembe’ye

  Hisarcıklıoğlu: Ankara’dan iş bitirme devri bitmeli

  Erdoğan: Türkiye AB yol haritasını belirledi

  Mehmet Aydın: Cinayetler Türkiye’ye mal edilmesin

  Arınç: Demokrasinin yerleşmesinde hoşgörü kültürü önemli

  Çocuk Hakları Derneği'nden liderlere mektup

  Bingöl'de çatışma: 1 asker şehit

  Ahmet Muratlı: Kerkük’ü yüzbin yabancı gelse yine vermeyiz

  Saim Yeprem: İslâmın tek tipi vardır

  Afganlı yetimler sevindi

  Çevreyi kirleten firmalara ceza

  Ormansız yerlerden insanlar göç ediyor

  Küresel ısınma, yağışları vurdu

  Salzburg’da Kutlu Doğum

  Yeşilay’dan Başkan’a plaket

  Beş aşı birleştirilecek

  ‘Uzay Kampı Türkiye’ye yoğun ilgi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004