Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Papaz Kur'ân okudu, Müslüman oldu

ABD’li eski bir kilise papazı olan ve daha sonra Kur’ân’ı okuyarak Müslümanlığı seçen Yusuf Estes “Batıda Hz. Peygamber” konusunda yaptığı konuşmada “Ona çok farklı saldırı ve suçlamalarda bulunuyorlar. Bizi motive eden nokta da bu. Biz onlara Hz. Muhammed’i gerçek kimliğiyle tanıtmak için buradayız” dedi. ABD’de İslâmın gerektiği gibi tanınmadığını belirten Estes, “Bu onların hatası değil, bu bizim hatamız. Gerçek İslâm sevgi dolu, gerçek İslâm muhabbet dolu” diye konuştu.

ABD’li eski bir kilise papazı olan daha sonra Müslümanlığı seçen Yusuf Estes,”Kur’ân’ı okudum ve Müslüman oldum” dedi.

“Hz. Muhammed (as)’ı Tanıma ve Tanıtma Platformu”nun ‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle Ankara DSİ Kongre Salonu’nda düzenlediği “Hz. Muhammed (as)’ı Tanıma ve Tanıtma Sempozyumu”na yoğun ilgi gördü.

Kur’ân tilâveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan Platform Başkanı Prof. Dr. Naci Bor, “Son yıllarda Batı ülkelerinde Müslümanlığa karşı gerek medya, gerekse halk tarafından bir yıpratma çalışması görmekteyiz ve bunlara gerçek mânâda bilimsel olarak cevap verebilmek adına yaklaşık 80’e yakın STK örgütüyle birlikte Resulullah’ı hem bugüne bakan yönüyle tanımak, hem de tüm dünyaya tanıtmak amacıyla böyle bir program tertipledik” şeklinde konuştu.

ABD’li eski bir kilise papazı olan daha sonra Müslümanlığı seçen Yusuf Estes, “Batı’da Hz. Peygamber” konusunda yaptığı konuşmada “O’na çok farklı saldırı ve suçlamalarda bulunuyorlar. Bizi motive eden nokta da bu. Biz onlara Hz. Muhammed’i gerçek kimliğiyle tanıtmak için buradayız” dedi.

İslâmı seçmeden önce tam bir İslâm düşmanı olduğunu kaydeden Estes, “Bir gün Mısır’dan Müslüman bir ortağım oldu. Ona İsa (as) ve Musa’ya (as) inanıp inanmadığını sordum. İkisine de inandığını söyledi. Hatta Meryem’in yeryüzündeki en yüce kadın olduğuna inanıyordu. Çok garipsemiştim, onu takip etmeye başladım. Günde 5 defa abdest alıyor, 5 defa namaz kılıyordu, oruç tutuyordu, iş hayatında dürüsttü. Ben kendisine hayran oldum. Bana ‘Allah’ın varlığını ispatla’ diyordu. Ben de ‘var işte’ diyordum. Fakat tatmin edici bir cevap veremiyordum. Sonra araştırmaya başladım, Kur’ân’ı okudum ve Müslüman oldum” şeklinde konuştu.

ABD’de İslâmın gerektiği gibi tanınmadığını, Müslüman olanlara karşı tepki oluştuğunu belirten Estes, “Bu onların hatası değil, bu bizim hatamız. Biz İslâmı doğru tanıtamıyoruz. Ben o Mısır’lı arkadaşımı her seyrettiğimde onun melek olduğunu düşünürdüm. Gerçek İslâm sevgi dolu, gerçek İslâm muhabbet dolu” diye konuştu.

Yusuf Estes’ten sonra söz alan Pakistanlı araştırmacı yazar Amatullah Armstrong Chishti, Hz. Peygamber’i tasavvufi yaklaşımda açıkladı. Hz. Peygamber’in asıl savaşın insanın nefsiyle olan savaşı olduğuna dikkat çektiğini belirten Chishti, bu savaşın kalpte yapılacağını, kazanmanın da Allah’ı zikretmekle olacağını vurguladı.

Suriye-Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Murat Mevlevî ise “Birçok ülkeyi dolaştım. Allah, Müslümanlara renkleri ve ırkları ne olursa olsun bir iman birliği veriyor. Buradaki kalabalık da bunun göstergesidir” dedi. En kâmil insanların peygamberler olduğuna işaret eden Mevlevî, “İslâm, ahlâktır. Belki de tek söylenmesi gereken budur” diye konuştu.

Ahmet İhsan KAYA / ANKARA

23.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Papaz Kur'ân okudu, Müslüman oldu

  Millî iradeye baskı yapılıyor

  Sezer’den Meclise talimat

  Köşk seçiminde ilk tur Perşembe’ye

  Hisarcıklıoğlu: Ankara’dan iş bitirme devri bitmeli

  Erdoğan: Türkiye AB yol haritasını belirledi

  Mehmet Aydın: Cinayetler Türkiye’ye mal edilmesin

  Arınç: Demokrasinin yerleşmesinde hoşgörü kültürü önemli

  Çocuk Hakları Derneği'nden liderlere mektup

  Bingöl'de çatışma: 1 asker şehit

  Ahmet Muratlı: Kerkük’ü yüzbin yabancı gelse yine vermeyiz

  Saim Yeprem: İslâmın tek tipi vardır

  Afganlı yetimler sevindi

  Çevreyi kirleten firmalara ceza

  Ormansız yerlerden insanlar göç ediyor

  Küresel ısınma, yağışları vurdu

  Salzburg’da Kutlu Doğum

  Yeşilay’dan Başkan’a plaket

  Beş aşı birleştirilecek

  ‘Uzay Kampı Türkiye’ye yoğun ilgi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004