Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Muhalefet nasıl karşıladı?

AKP’nin cumhurbaşkanı adayını Abdullah Gül olarak açıklamasının ardından, muhalefetten tepkiler gelmeye başladı. Muhalefet, Gül'ün adaylığına "Hayırlı olsun" dedi.

AKP grup toplantısında Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanmasının ardından toplanan grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, konuşmasına Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e teşekkür ederek başladı. Baykal, Cumhurbaşkanı Sezer’in değerinin ileride daha iyi anlaşılacağını savundu. CHP lideri Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığını açıklamaktan vazgeçmesini demokrasinin bir zaferi olduğunu ileri sürerek “14 Nisan’da toplanan 1 milyon insan, bu sonucu almıştır” dedi.

Baykal, “Başbakan, kişisel hesabı yüzünden, süreci kapattı. Yanlış bir emsal getirdi. Bu cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin Anayasal düzenimize getirdiği ilk önemli tahribattır. Yanlış bir geleneğin oluşmasına neden olunmuştur” dedi.

Gül’ün, cumhurbaşkanı aday olarak belirlendiğini ifade eden Baykal, şöyle konuştu:

‘’Kendisini kutluyorum. Adaylığı hayırlı olsun. Bundan sonra, adaylığını, Parlamentonun bir ortak sorumluluğu haline dönüştürme konusunda üzerine düşeni yapar. Bunu bir AKP adaylığı halinde sürdürmeyi, öncelikle kendisi reddeder. Bunu, kendisine hatırlatmayı görev biliyorum. Kendisini bir AKP adayı mantığı içinde sürdürecek olursa, seçilirken de AKP adayı olur. Eğer seçilmeyi başarırsa da Anayasa Mahkemesinden, cumhurbaşkanlığına kadar her noktada önünde çok ciddî sorunlar, engeller kendini gösterir. Onun önünde Türkiye’nin yaşadığı tabloyu görerek, ülkemizi barış ve istikrara kavuşturmak için bir fırsat çıkmıştır. Artık AKP kimliğini bir yana bırakarak, (Cumhuriyet hükümetinin, Türkiye Cumhuriyetinin, Anayasamızın içtenlikli sahibine dönüşme konusunda samîmî bir çabayı sergileyeceğinin) güvenini Türkiye’ye vermek zorundadır. Bunu verirse, kendisi de Türkiye de kazanır. Ama emir kumanda altına girerse, AKP partizanlığının bir uzantısı haline Çankaya’yı dönüştürmeye kalkarsa, bundan kendisi de Türkiye de büyük zarar görür.’’

Mumcu: Beklenen iki adaydan biriydi

ANAVATAN Partisi lideri Erkan Mumcu ise “10 gün önce açıklanmış olsaydı, Türkiye bu kadar gerilmemiş olurdu, daha rahat yaşadığımız bir seçim olurdu. Ama bugün olmuş olması da bir kazançtır. Neticeyi hep birlikte değerlendireceğiz. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile görüşeceğiz. Zannediyorum konuyu yarın değerlendiririz. Yarından itibaren de değerlendirmelerimizin neticesini kamuoyuyla paylaşırız” dedi. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soru üzerine de Mumcu, Ağar ile görüşeceğini bildirdi. Daha önce de Ağar ile istişare içinde olacağını açıkladıklarını hatırlatan Mumcu, ‘“Zannediyorum yarın (bugün) değerlendiririz. Yarından (bugün) itibaren de değerlendirmelerimizin neticesini kamuoyuyla paylaşırız’’ dedi.

Kutan: Gül'ün cumhurbaşkanlığı kesin gözüküyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan yaptığı yazılı açıklamada Gül’ün adaylığının AKP TBMM Grup toplantısında açıklandığını hatırlatarak, “AKP’nin TBMM’deki çoğunluğu itibariyle, Gül’ün cumhurbaşkanı olacağı kesin görülmektedir. Bu Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyoruz’’ dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ise yazılı açıklamasında partisini kurulduğu günden bu yana cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini savunduğunu belirterek, cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesi halinde, milletin iradesinin doğrudan yansıyacağını, ancak bugün geçerli olan Anayasa’ya göre cumhurbaşkanını seçme yetkisinin TBMM’de olduğunu hatırlattı. Yazıcıoğlu, Gül’ün adaylığı için de ‘’Vatana ve millete hayırlı olsun’’ dedi.

/ ANKARA

25.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül: Eşimin tercihine saygı gösterilmeli

  Çankaya halkıyla bütünleşsin

  Arınç: Aday olmayacağım

  Muhalefet nasıl karşıladı?

  Seçim takvimi belirlendi

  Şahin: Kimse eşlerimizin kıyafetleriyle uğraşmasın

  Belirsizliğin bittiği gün

  Tuncay Özkan’a soruşturma

  Türkiye’den Ermeni atağı

  Kapadokya faciasında bir acı daha

  Kur’ân ve Sünnet bizi irşad ediyor

  Özürlüler acı çekiyor

  Tarihimizle yüzleşemeyeceğimiz hiçbir şey yok

  Arkın: Alkol affetmez

  ITC, 12. yaşını Ankara’da kutlayacak

  Zehirlenme şüphesi

  Sürücü kurslarına baskın

  Karayolundaki uçak şaşırttı

  Adalar’ın doğalgaz rüyası gerçekleşti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004