Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Toroğlu'ndan gençlere tavsiye

Eski hakem ve spor yazarı Erman Toroğlu, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) öğrencilere, ''Hiçbir zaman, hiçbir şey yapamazsam, en azından limon satarım demeyin'' diye seslendi.

SDÜ'nce düzenlenen kariyer günlerine katılan Toroğlu, öğrencilere yaşamı ile ilgili bilgi verdi. Liseye kadar iyi bir öğrencilik hayatı yaşadığını ve fen bölümünü birincilikle bitirdiğini kaydeden Toroğlu, 1966'da futbolcu olmaya karar verdiğini anlattı. 1980'li yıllarda kabzımallığa başladığını belirten Toroğlu, bir yandan da hakemlik yaptığını söyledi. Toroğlu, ardından kabzımallığı bırakarak, kendini gazete ve televizyon işine verdiğini belirtti.

Üniversitenin insanın sadece hayat görüşünü değiştireceğini savunan Toroğlu, öğrencilere şöyle seslendi: ''Bu yüzden üniversite kavramını beyninizde çok büyütmeyin. Önemli olan çalışmayı öğrenmektir. Türk insanın, bir işe başladığı zamanki mantığı şöyledir, araba, ev alayım, eşyaları yenileyelim. Devlet dairesini çok severiz ve oraya girmeye çalışırız. Çok yanlış bir düşünce. Hayatta hiçbir zaman bu neden böyle oldu da ben olamadım demeyin. Siz daha iyisi olmaya çalışın. Kendi kişiliğinize yakın işleri yapmaya çalışın. Hiçbir zaman, hiçbir şey yapamazsam, en azından limon satarım demeyin. Dünyanın en zor mesleklerinden biri de limon satmaktır.'' Söyleşinin sonunda SDÜ Ekonomi ve Yönetim Kulübü Başkanı Rahmi Türk, Toroğlu'na teşekkür belgesi verdi.

01.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fenerbahçe'nin zor virajı

  Kadıköy'den çıkış var

  Beşiktaş'tan F.Bahçe'ye zeytindalı

  110 hafta sonra lider olma fırsatı

  Beşiktaş 1-0'a abone oldu

  Toroğlu'ndan gençlere tavsiye

  Kumluca'da başpehlivan Hasan Tuna

  Trabzonspor'da "Koç ailesi" krizi başgösterdi

  Neslihan 34 sayı ile maçı aldı

  Anelka Bolton'da hocasız kaldı

  Liderlik gidebilir

  Zirvede yarış kızıştı

  Liderlik fırsatı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004