Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrasiye uymaz

Genelkurmay Başkanlığının açıklaması ile oluşturulan fiilî durumun demokratik teamüllere uygun olmadığını ifade eden TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye’nin her türlü sorununu demokrasi içinde çözme gücüne sahip olduğunu vurguladı. Yalçındağ, “Türkiye, tansiyonu düşürerek ve millet idaresini yenileyerek bu süreçten sağlıklı bir biçimde çıkabilir” dedi. Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı adına yapılan açıklamada, Genelkurmay bildirisinde kutlu doğum kutlamalarının 16-22 Nisan tarihleri arasına denk gelmesinin milletçe coşkuyla kutlanan 23 Nisan alternatifmiş gibi yansıtılmasının milleti derinden yaraladığı belirtilerek, “Bu müdahaleyi oylarımıza, irademize, kutsal değerlerimize ve parlamenter sisteme yapılmış bir baskı olarak kabul ediyor ve reddediyoruz” denildi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklaması ile oluşturulan fiili durumun demokratik teamüllere uygun olmadığını belirtti.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) Büyük Samsun Oteli’nde düzenlenen Başkanlar Konseyi Toplantısı’nın açılışında konuşan Yalçındağ, ülke açısından önemli günler geçirildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle yükselen gerginliğin Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasıyla doruk noktasına ulaştığını belirten Yalçındağ, ‘’Ciddi bir siyasi krizle karşı karşıyayız. Durumu doğru analiz ederek bu krizi tüm tarafların samimi katkısıyla her türlü duygusal tepkiden uzak ve sağduyu ile çözmek zorundayız’’ diye konuştu. Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklaması ile oluşturulan fiili durumun demokratik teamüllere uygun olmadığını da kaydeden Yalçındağ, Türkiye’nin her türlü sorununu demokrasi içinde çözme gücüne sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘’Öte yandan, karşı karşıya olduğumuz fiili durumun kökeninde iktidar partisinin toplumda git gide yükselen ve TÜSİAD’ın da paylaştığı rejimi koruma kaygısını yeterince dikkate almamasının yattığını da söylemeliyiz. Bize göre, Çağlayan Mitingi, yukarıda dile getirmeye çalıştığımız görüşlerin en özlü ifadesi olmuştur.”

Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini laiklik ve demokrasinin ayrılmaz bütünlüğünün oluşturduğuna inandıklarını belirten Yalçındağ, biri lehine diğerinden fedakarlık edilemeyeceğini vurgulayarak, ‘’Türkiye tansiyonu düşürerek ve millet iradesini yenileyerek bu süreçten sağlıklı bir biçimde çıkabilir’’ dedi.

Yalçındağ, bu neden mevcut durumun demokrasiye zarar vermemesi için hemen erken genel seçime gidileceğini ilan edilmesinin bir zorunluluk haline geldiğini söyledi.

TGTV: Bildiri milleti yaraladı

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), Genelkurmay bildirisinde Kutlu Doğum kutlamalarının 16-22 Nisan tarihleri arasına denk gelmesinin milletçe coşkuyla kutlanan 23 Nisan alternatifmiş gibi yansıtılmasının milleti derinden yaraladığını belirti.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde 27 Nisan 2007 akşamı yayınlanan bildiriyle ilgili TGTV adına yapılan yazılı bir açıklamada, bildirinin toplumda kamplaşma ve kutuplaşmaya yol açabileceğine dikkat çekti. Açıklamada, Genelkurmay bildirisinde kutlu doğum kutlamalarının 16-22 Nisan tarihleri arasına denk gelmesinin milletçe coşkuyla kutlanan 23 Nisan alternatifmiş gibi yansıtılmasının milleti derinden yaraladığı belirtilerek, “Bu müdahaleyi oylarımıza, irademize, kutsal değerlerimize yapılmış bir baskı olarak kabul ediyor ve kesinlikle reddediyoruz” denildi.

“Toplumun geniş bir kesimi tarafından eleştirilen bu bildiri, Türkiye’nin en büyük sivil çatı kuruluşu olan TGTV tarafından da büyük bir talihsizlik olarak algılanmıştır” denilen açıklamada, askeri bürokrasinin siyasete müdahil veya taraf olmasının Anayasa ihlali olduğu ifade edildi.

Açıklamada, sözkonusu bildirinin parlamenter demokratik sisteme, seçilmiş olanlara ve onları seçenlerin iradesine açık bir müdahale olduğunu belirtilerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal düzeninin korunması en başta milletimizin olmak üzere TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin sorumluluğundadır” denildi. Açıklamada, bildirinin Anayasa Mahkemesi’nin kararını etkilemeye yönelik haksız bir girişim olduğu da vurgulandı.

/ SAMSUN - İSTANBUL

02.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ağar, askeri ve CHP’yi eleştirdi

  Demokrasiye uymaz

  Kutan: Cumhuriyetimiz, demokrasi dışı uygulamalarla korunamaz

  AKP’li Aşkar partisinden istifa etti

  Avukatlardan Baykal’a suç duyurusu

  Nokta’ya iki soruşturma daha

  İstanbul’da 1 Mayıs çilesi

  Feci kaza: 7 ölü

  Yargıtay cumhuriyet başsavcılığına Yalçınkaya seçildi

  İfade özgürlüğü hak değil, risk

  Askerî helikopter zorunlu iniş yaptı

  E.G henüz sorguya hazır değil

  Genç Parti’den CHP’ye ‘işbirliği’ teklifi

  Kur’ân mazlûmdan yanadır

  Meriç Nehri’nde su seviyesi düştü

  Çiftçiler yağmur duâsında

  Sel mağdurlarına Kızılay’dan yardım

  Yangın seferberliği

  Hastahanede eğitim

  Çocuğunuzu yanlışa itmeyin

  Su depoları su altında


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004