Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar, askeri ve CHP’yi eleştirdi

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Siyasî bir mesele olan cumhurbaşkanlığı seçimi, siyasî dilinde ve kendi hukukî mecrasında cereyan ederken, bir gece yarısı açıklaması ile, Cumhuriyeti kurduğumuzdan beri siyasetin dışında tutmak için gözbebeğimiz gibi koruduğumuz kurum tarafından bir mesele haline getirilmiş durumdadır” dedi.

Ağar, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı da eleştirerek, daha önce iç çatışma alanlarının ortadan kaldırılmasına yönelik yaptıkları uyarıların Baykal tarafından dikkate alınmadığına dikkat çekti.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Dedeman Otel’de yapılan İl Başkanları toplantısında cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde takındıkları tavrın gerekçelerini anlattı. Millî irade dışında herhangi bir geleneği kabul etmediklerini, sivil siyaseti genişletmekten başka amaçlarının olmadığını ifade eden Ağar, tepeden inmeci demokrasi dışı davranışlara karşı ortaya koydukları tavır ve söylemlerin bir takım kesimlerce “hükümet desteği gibi algılandığı”ndan şikayet etti.

Konuşmasında sık sık demokrat misyona atıfta bulunan Ağar, geçmişte yapılan uzlaşma örneklerinden biri olarak ezanın Arapçaya çevrilişini verdi. Ağar, “Hayatımız demokrasinin temellerine bağlı olarak geçti. Milletin millî ve manevî değerinin hizmetkârı olduk. Bir gecede ezanı aslî lisanından okutmayı uzlaşma içerisinde başardık, bir gecede AP iktidarı uzlaşmayla 40 bin imama kadro verdi. İktidarı kışla ve cami kapılarında da gazete idarehanelerinde de aramadık. İktidarı milletin imanında aradık. Millî iradeyi zedeleyecek hiçbir yanlışlığın içerisinde olmamız söz konusu olmamıştır” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili parti içinde çeşitli değerlendirmeler yaptıklarını, belirleyici gücün meclis olduğuna vurgu yaptıklarını ifade eden Ağar, “Meclisin toplanma sayısı 184’tür. 367’nin arkasında değiliz. Siyasetin mahkemeye taşınmasını doğru bulmuyoruz” dedi. Ağar’ın bu sözleri salonda bulunanlarca ayakta alkışlandı.

“BENDE DEĞİŞEN BİRŞEY YOK”

DYP lideri Ağar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün yaptığı ziyareti de anlatarak, şunları söyledi:

“İki ziyaretin içeriği göstermeliğin dışına çıkmamıştır. Bir danışma arayışı içerisinde olunduğu görülememiştir. Uzlaşma ‘benim dediğimi yap, tasdik et bunun dışında olmaz’ demek değildir. Uzlaşma farklı seçenekler içinde müşterek bir iradeyi siyaset yoluyla başarabilmek demektir. Meseleyi bu noktada gördük. Benim imanımda, itikadımda, telâkkimde değişen bir şey yoktur”

“BİLDİRİ, HÜKÜMETE İTİBAR KAZANDIRDI”

Genelkurmay tarafından yayınlanan bildiriyi de eleştiren Ağar, bunun hükümete itibar kazandırdığını söyledi. Ağar, “Millet nezdinde itibarı kaybolmuş hükümete, kendisine bağlı bir anayasal kurum tarafından haklı olmayan bir itibar verilmiştir. Siyasî bir mesele olan cumhurbaşkanlığı seçimi kendi hukukî mecrasında cereyan ederken bir gece yarısı açıklamasıyla bir mesele haline getirilmiştir. Mesele demokrasi ve hukuk sürecinin sağlıklı bir biçimde takibini sabırla beklemeyi gerektirmektedir. Mesele demokrasini önünü açık bırakmaktır. Milletimiz bu gerginliği istemiyor” diye konuştu.

“OYLAR SANDIKTA SAYILIR”

Ağar, konuşmasında sık sık CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı sürekli gerginlik çıkarmakla suçladı. Daha önce iç çatışma alanlarının ortadan kaldırılmasına yönelik yaptıkları uyarıların Baykal tarafından dikkate alınmadığını belirten Ağar, millet iradesine büyük önem verdiklerini anlatarak, ‘’Oylar terazide tartılmaz, sandıkta sayılır. Bir çiftçinin oyu ile üst düzey iş adamının oyu aynıdır’’ dedi.

Ağar’ın konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı gerçekleştirildi.

Kemal BENEK / ANKARA

02.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ağar, askeri ve CHP’yi eleştirdi

  Demokrasiye uymaz

  Kutan: Cumhuriyetimiz, demokrasi dışı uygulamalarla korunamaz

  AKP’li Aşkar partisinden istifa etti

  Avukatlardan Baykal’a suç duyurusu

  Nokta’ya iki soruşturma daha

  İstanbul’da 1 Mayıs çilesi

  Feci kaza: 7 ölü

  Yargıtay cumhuriyet başsavcılığına Yalçınkaya seçildi

  İfade özgürlüğü hak değil, risk

  Askerî helikopter zorunlu iniş yaptı

  E.G henüz sorguya hazır değil

  Genç Parti’den CHP’ye ‘işbirliği’ teklifi

  Kur’ân mazlûmdan yanadır

  Meriç Nehri’nde su seviyesi düştü

  Çiftçiler yağmur duâsında

  Sel mağdurlarına Kızılay’dan yardım

  Yangın seferberliği

  Hastahanede eğitim

  Çocuğunuzu yanlışa itmeyin

  Su depoları su altında


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004