Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İstanbul’da 1 Mayıs çilesi

1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de yapılmak istenmesi üzerine güvenlik kuvvetlerinin aldıkları tedbirler, İstanbullulara trafik çilesi yaşattı. Sabah saatlerinden itibaren Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü, Unkapanı Köprüsü, Galata Köprüsü ile Taksim’e çıkan bütün cadde ve sokaklarda güvenlik güçlerince kontrol noktaları oluşturuldu.

1 Mayısın Taksim’de kutlanmak istemesi sebebiyle, güvenlik güçlerince Taksim çevresindeki yollarda güvenlik noktaları kuruldu. Sabah saatlerinden itibaren Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü, Unkapanı Köprüsü, Galata Köprüsü ile Taksim’e çıkan bütün cadde ve sokak üzerlerinde güvenlik güçlerince kontrol noktaları oluşturuldu. Araçlar ve vatandaşların geçişine burada yapılan kontrollerden sonra izin verilirken, söz konusu güzergâhlarda ve köprü üzerlerinde uzun süre aşırı trafik yoğunluğu yaşandı. Yoğunluk sebebiyle, vatandaşların gidecekleri yere yaya olarak gitmeye çalıştıkları gözlendi. Beşiktaş, Kadıköy ve Karaköy’e gelen tüm vapur, yolcu motoru ve toplu taşıma araçları ile Beşiktaş, Beyoğlu ve çevresindeki semtlere çalışan toplu taşıma araçları seferleri de tamamen iptal edildi. Güvenlik güçleri, ‘’Ord. Prof. Dr. Ata Nutku’’ ile ‘’Karamürsel’’ adlı feribotları güvenlik nedeniyle bir süre Eskihisar iskelesi açıklarında bekletti. Bu arada İstanbul’daki 1 Mayıs kutlamaları dolayısıyla alınan tedbirler sebebiyle Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) ara sınavların ertelendiği bildirildi. Sınav tarihlerinin, daha sonra ilan edileceği belirtildi. Öte yandan Piyalepaşa Bulvarı’ndan Taksim’e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Gaz bombalarıyla polisin müdahale ettiği gruptan ellerinde sapanlar bulunan, yüzlerini maskeler ile örten bazı kişiler polise taş attı. Müdahale üzerine gruptakiler, geri dönerek ara sokaklara girdi. Bu arada İstanbul Valisi Muammer Güler, müdahalelerde 580 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

GÜLER: KAOSUN SEBEBİ DİSK

İstanbul Valisi Muammer Güler ise, DİSK yöneticilerine ‘’Kazancı Yokuşu’nda basın açıklaması yapabilirsiniz’’ dediklerini, ancak ‘’Hayır. Biz 50 bin kişiyle istediğimiz yerden yürüyüş yapacağız’’ diyerek İstanbul’da bugün (dün) yaşanan kaosun doğmasına sebep olduklarını söyledi. Vali Güler, dün illegal grupların kanunsuz birçok eyleme giriştiğini belirterek, ‘’Yapılan aramalarda çok sayıda molotof, silah, gaz maskesi ele geçirilmiştir’’ dedi. Kanunları uygulanmak zorunda olduklarını, kanun dışı eylemlere seyirci kalamayacaklarını ifade eden Güler, yaşanan sıkıntının, kamunun oluşturduğu bir sıkıntı değil, kanunsuz eylemlere girişilmesi ve bunların önlenmesine yönelik alınan tedbirlerin sebebp olduğu bir sıkıntı olduğunu ifade etti. Güler, ‘’İstanbullular’dan alınan güvenlik önlemleri nedeniyle yaşadıkları sıkıntılar için anlayışlarını rica ediyorum’’ diye konuştu.

/ İSTANBUL

02.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ağar, askeri ve CHP’yi eleştirdi

  Demokrasiye uymaz

  Kutan: Cumhuriyetimiz, demokrasi dışı uygulamalarla korunamaz

  AKP’li Aşkar partisinden istifa etti

  Avukatlardan Baykal’a suç duyurusu

  Nokta’ya iki soruşturma daha

  İstanbul’da 1 Mayıs çilesi

  Feci kaza: 7 ölü

  Yargıtay cumhuriyet başsavcılığına Yalçınkaya seçildi

  İfade özgürlüğü hak değil, risk

  Askerî helikopter zorunlu iniş yaptı

  E.G henüz sorguya hazır değil

  Genç Parti’den CHP’ye ‘işbirliği’ teklifi

  Kur’ân mazlûmdan yanadır

  Meriç Nehri’nde su seviyesi düştü

  Çiftçiler yağmur duâsında

  Sel mağdurlarına Kızılay’dan yardım

  Yangın seferberliği

  Hastahanede eğitim

  Çocuğunuzu yanlışa itmeyin

  Su depoları su altında


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004