Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

“Seyyar mescid”e soruşturma

Bolu’da bir belediye otobüsünün semt pazarı esnafı için mescit haline dönüştürüldüğü iddialarıyla ilgili olarak Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ‘’Tuvalete ses çıkartmayıp, mescide karşı hareket içerisinde olan insanları, Bolu ve Türkiye Cumhuriyeti’ndeki insanların vicdanlarına bırakıyorum ‘’ dedi.

Yılmaz, Danıştay 1. Dairesinin, bir belediye otobüsünün semt pazarı esnafı için mescit haline dönüştürüldüğü iddialarıyla ilgili eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun, kendisi hakkında ‘’soruşturma izni vermeme’’ kararını kaldırmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının konuyla ilgili soruşturma açtığını ve mülkiye müfettişinin sorularını cevapladığını söyledi.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığının müfettiş tayin ettiğini belirten Yılmaz, şöyle dedi: ‘’Müfettişe verdiğimiz cevap metni buradadır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin böyle basit şeylerle uğraşmasını pek istemiyoruz. Bu konuda biz vatandaşların isteği üzerine hareket ederiz. Şu anda böyle bir çalışma yok. Netice itibarıyla bizim elimizde bu araçlar da yok.’’

Söz konusu araçlardan birinin tuvalet, diğerinin mescit olarak tahsis edildiğini bildiren Yılmaz, ‘’Tuvalete ses çıkartmayıp mescide karşı hareket içerisinde olan insanları da Bolu ve Türkiye Cumhuriyeti’ndeki insanların vicdanlarına bırakıyorum’’ diye konuştu.

MÜLKİYE MÜFETTİŞİNİN

SORUŞTURMASI

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, 22 Kasım 2006 tarihinde İçişleri Bakanlığının başlattığı soruşturma kapsamında Mülkiye Müfettişi Turan Ergün’e verdiği cevapta, ‘’söz konusu uygulamanın 2004 yılının sonlarına doğru yaklaşık bir iki ay süreyle yapıldığını, amacına ulaşmaması sebebiyle uygulamadan vazgeçtiklerini’’ belirtti.

Yılmaz, müfettişe verdiği cevabında, ‘’Semt pazarlarındaki esnaf ve mahalle muhtarlarının ısrarlı talepleri üzerine, halk otobüslerinin özelleştirilmesinden sonra atıl kalan ve belediye garajlarında işlevsiz olarak bekletilen 10 civarındaki otobüsten 14 DP 464 plakalı otobüsün özellikleri bozulmadan, koltuklarını sökmek ve camlarına perde takmak suretiyle mescit olarak kullanılmak ve seyyar esnafın iş bitiminde üzerlerini değiştirebilmelerini sağlamak amacıyla halkın kullanımına sunduklarını’’ dediğini belirtti.

Yılmaz, şunları kaydetti: ‘’Uygulama, belde halkının talepleri üzerine başlatılmış ve bu iş için kullanılmayan atıl durumdaki bir araç tercih edilmiştir. Uygulamaya tahsis edilen ve ihtiyaç fazlası olan otobüs, 2005 yılı içinde ücreti mukabilinde, ilimizin bir ilçesi olan Gerede Belediyesine satılmıştır.’’

/ BOLU

31.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İmam hatipliler de bu ülkenin öz evlâtları

  Mutabakatla çözülecek

  Tuğcu emekliye ayrılıyor

  Atabeyler için beraat talebi

  Genel Merkez'e DP tabelası asıldı

  Akman, yeniden RTÜK üyesi seçildi

  Seçmen ekonomide bir yıl öncesine bakıyor

  Hakimler kararlarıyla konuşur

  Terör tazminatı ödemeye uzatma

  Güneş: Seçimler huzur içinde geçecek

  Anayasa paketinde ikinci oylama

  Telekom, ilçelere internet evi kuracak

  Hac kuraları çekildi

  “Seyyar mescid”e soruşturma

  ‘İncirlik daha ne kadar?’

  Diyarbakır Yeni Asya okuyucuları piknikte buluştu

  Muğla'da teknoloji şenliği

  Rumeli Hisarı'nda fetih kutlaması

  10 ilde daha sayısal yayın başlıyor

  Sigarasız bir gün

  Ağaçlar kanser oldu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004