Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Mutabakatla çözülecek

NTV’ye yaptığı açıklamada, başörtüsünü bir oy zemini değil, özgürlük meselesi olarak görmek gerektiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “Ben asla bir oy zemini olarak görmüyorum. Ben 3 Kasım seçimlerinde de açın bütün televizyonlardaki söyleşilerime bakın, ‘Böyle bir vaatle gelmiyorum’ dedim. Çünkü ‘toplumsal mutabakat, kurumsal mutabakat sağlandığında bu zaten çözülecektir’ hep bunu söyledim” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Başörtüsü bir oy zemini olmamalı, bir özgürlük meselesi olarak görmeli, ben asla bir oy zemini olarak görmüyorum, ben 3 Kasım seçimlerinde de açın bütün televizyonlardaki söyleşilerime bakın, böyle bir vaatle gelmiyorum dedim’’ dedi. NTV canlı yayınında soruları cevaplayan Erdoğan, ‘’Türban modernleşir mi modernleşmez mi? şeklinde bir tartışma var. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?’’ sorusuna şu karşılığı verdi:’’Doğrusu ben o şekilde bir ifadeyi zaten doğru bulmuyorum, bu işin aslı başörtüsüdür. Türban ifadesini yanlış buluyorum, bu işin aslı başörtüsüdür, ama olay, öyle bir noktaya getirildi ki türban ifadesiyle siyasallaştırıldı, işin aslı bu. Temelinde ne var? Temeli başörtüsü. Başörtüsü nereden geliyor? İnançtan geliyor, yani bu dinimizin bir gereği olduğu için, yani yapan bunu bundan dolayı yapıyor. Modernleşme olayı farklı bir olay, yani şimdi siz burada diyelim ki moda noktasında, kalkıp buna çeşitli şekiller getirebilirsiniz, bunu sıkma baş şeklinde yapanlar olmuş, bunların hepsi bu tür çizim çalışmaları neticesinde ortaya çıkmış, bunu kalkar boyunun altından bağlarsınız. Burada kimin estetik anlayışı neyse buna saygı duymak gerekir diye düşünüyorum.’’

Dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan, Müslümanların veyahut da Avrupa’da yaşayan Müslümanların da başlarını farklı farklı örtüklerini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:’’Nereden geliyor, diye baktığınız zaman kendi o inancının... Ölçü var, İslam burada ölçüyü koymuş, bu ölçüyü o değişik şekilde uygulamaya koyar. Bizim tek istediğimiz şey şudur; Bu ülkede başörtüsüne de başını örtmeyene de saygı duymaktır ve halkımızın da böyle bir sıkıntısı yok. Onlar zaten el ele, omuz omuza dolaşıyorlar. Yani din ve vicdan özgürlüğü diyorsak, bireysel tercihi burada başını örtmekten yana kullanıyorsa bizim bir hanım kardeşimiz, kızımız, ona biz saygı duymak durumundayız, ha bireysel tercihini başını örtmemekten yana kullanıyorsa ona da saygı duymaktan yanayız.’’

İkinci sandık Sezer’e bağlı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ilişkin Anayasa değişikliği konusunda ‘’Parlamento Perşembe gönderirse, gönderdikten sonra eğer Cumhurbaşkanımız hemen onaylarsa, ben inanıyorum ki Yüksek Seçim Kurulu ikinci sandığı milletin önüne getirir’’ dedi.

NTV’nin canlı yayınında soruları cevaplayan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesi konusundaki Anayasal değişiklik konusunda 15 günlük inceleme hakkını kullandığının hatırlatılması üzerine, ‘’Cumhurbaşkanımız ilkinde 15 günlük süreyi kullandı, ama ikincide zaten her şey ortada, kullanmayabilir. Ama yetkisi var kullanabilir de’’ diye konuştu.

/ ANKARA

31.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İmam hatipliler de bu ülkenin öz evlâtları

  Mutabakatla çözülecek

  Tuğcu emekliye ayrılıyor

  Atabeyler için beraat talebi

  Genel Merkez'e DP tabelası asıldı

  Akman, yeniden RTÜK üyesi seçildi

  Seçmen ekonomide bir yıl öncesine bakıyor

  Hakimler kararlarıyla konuşur

  Terör tazminatı ödemeye uzatma

  Güneş: Seçimler huzur içinde geçecek

  Anayasa paketinde ikinci oylama

  Telekom, ilçelere internet evi kuracak

  Hac kuraları çekildi

  “Seyyar mescid”e soruşturma

  ‘İncirlik daha ne kadar?’

  Diyarbakır Yeni Asya okuyucuları piknikte buluştu

  Muğla'da teknoloji şenliği

  Rumeli Hisarı'nda fetih kutlaması

  10 ilde daha sayısal yayın başlıyor

  Sigarasız bir gün

  Ağaçlar kanser oldu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004