Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Diyarbakır Yeni Asya okuyucuları piknikte buluştu

Diyarbakır Yeni Asya okuyucuları geçtiğimiz Pazar günü piknikte buluştu. Diyarbakır Sosyal-Eğitim Grupları tarafından organize edilen geleneksel Diyarbakır Yeni Asya okuyucuları pikniği, Deve Geçidi Barajı piknik alanında düzenlendi.

Özellikle üniversiteli ve liseli öğrencilerin ilgi gösterdiği programa katılım çok yoğun oldu. Sabahın erken saatlerinde Diyarbakır’dan hareket eden grup, bu sene farklı bir mekân olarak seçilen Diyarbakır’ın güzide Deve Geçidi Barajı Piknik alanına ulaştılar.

Piknik programı geleneksel hale gelen “Sabah Şekerleri” ile başladı. İçerisine gizli ödüllerin konduğu şekerler katılanlara dağıtıldı. Keyifli anların yaşandığı bu bölümde fotoğraflar çekildi ve hediyeli şekerleri alanlar büyük sevinç yaşadı.

Sıradan gezileri tefekküre, coşkuya, müsabakaya, dostluğa ve kardeşliğe dönüştüren bir birikime sahip olan organizasyon ekibinin hazırlamış olduğu program oldukça renkliydi. Sabah şekerlerinin ardından gruptakiler “Moral Saati”nde buluşmak üzere serbest gezi ve sportif faaliyetlere katıldılar.

Serbest saatlerden sonra tekrar bir araya gelen okuyucular, yemekler hazırlanıncaya kadar, Diyarbakır’ın emektar abisi Askeri Yıldız’ın kendi ağzından Nur hizmetindeki hatıralarını dinlediler.

Yemekler yendikten sonra programın büyük bir heyecanla beklenen yarışmalar bölümüne geçildi. Gençlerin ve ağabeylerinin gruplar oluşturarak yarıştığı bölümde, bilgi yarışması ile sportif yarışmalar yapıldı. Büyük mücadelelere sahne olan yarışmalar, katılımcıların eğlenceli saatler geçirmesini sağladı. Programdan sonra yarışmalarda dere-ceye girenlere ödülleri verilirken, Askeri Ağabey’in kapanış konuşması olarak Risale-i Nurdan ezbere okuduğu pasaj ile program son buldu.

Gün boyu kapalı olan havanın ara sıra çiselemesine rağmen piknik boyunca yağışın olmaması, araçlara binilip Diyarbakır’a dönülürken ise sağanak yağışın başlaması, “Yağmur, yağmak için bizim gitmemizi bekliyordu” yorumlarına sebep oldu.

Said M. Kızmaz / Osman Solmaz

/ DİYARBAKIR

31.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İmam hatipliler de bu ülkenin öz evlâtları

  Mutabakatla çözülecek

  Tuğcu emekliye ayrılıyor

  Atabeyler için beraat talebi

  Genel Merkez'e DP tabelası asıldı

  Akman, yeniden RTÜK üyesi seçildi

  Seçmen ekonomide bir yıl öncesine bakıyor

  Hakimler kararlarıyla konuşur

  Terör tazminatı ödemeye uzatma

  Güneş: Seçimler huzur içinde geçecek

  Anayasa paketinde ikinci oylama

  Telekom, ilçelere internet evi kuracak

  Hac kuraları çekildi

  “Seyyar mescid”e soruşturma

  ‘İncirlik daha ne kadar?’

  Diyarbakır Yeni Asya okuyucuları piknikte buluştu

  Muğla'da teknoloji şenliği

  Rumeli Hisarı'nda fetih kutlaması

  10 ilde daha sayısal yayın başlıyor

  Sigarasız bir gün

  Ağaçlar kanser oldu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004