Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sigarasız bir gün

Sigara salgınıyla oluşan önlenebilir hastalık ve ölümlere dikkatin çekildiği “Dünya Sigarasız Günü’’nün bu yılki teması, “Tamamen sigarasız ve dumansız ortamlar’’ olarak belirlendi.

Başta sağlık kurumları, okullar ve spor tesisleri olmak üzere tüm iş yerleri ve halka açık alanların ‘’yüzde 100 dumansızlaştırılması’’ gereğinin vurgulanacağı bugün bazı faaliyetlerin düzenleneceği ‘’Dünya Sigarasız Günü’’nde, ülkenin her köşesinde ‘’yüzde yüz dumansız hava soluma hakkına sahip çıkılması’’ çağrıları yapılacak. Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, Dünya Sigarasız Günü’nde ‘’Tüm kapalı ve kamusal alanlarda yüzde 100 tütünsüz bir ortam istiyoruz’’ sloganının dile getirileceğini söyledi. Tütünün, kanserin birinci nedeni olduğunun altını çizen Kutluk, şunları söyledi: “Yeryüzünde bugün yaklaşık 25 milyon kanserli bulunurken, dünyada her yıl 11 milyon kişi bu hastalığa yakalanıyor. 2020 yılında bu rakam her yıl için 16 milyona ulaşacak. Bunların üçte ikisi ise gelişmekte olan ülkelerde görülecek. Dünyada her yıl 7 milyon kişi kanserden ölürken, bu rakam 2020 yılında 10 milyonu geçecek.’’ Dünyada her yıl kansere yakalanan çocuk sayısının ise 160 bin olduğunu bildiren Kutluk, ‘’Bunlardan hayatını kaybeden 90 bin çocuğun yüzde 80’ini kurtarmak mümkün’’ dedi

YEŞİLAY: HERKES DUYARLI OLMALI

Yeşilay Genel Başkanı Mustafa Necati Özfatura, dünyada her yıl 5 milyon kişinin sigara ile ilişkili hastalıklardan öldüğünü belirterek, sigarayla mücadelede toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düştüğünü söyledi. Özfatura, “Ülkemizde yetişkin nüfusun üçte biri sigara içmektedir. Türkiye’de sigaraya bağlı ölümlerin önemli bir bölümü 35-70 yaş arasındaki kişilerde görülüyor. Bu vatandaşlarımız hayatlarının en verimli 20-25 yılını sigara sebebiyle kaybediyor. Sigaranın öldürücü etkisinin yanı sıra, ülke ekonomisine de zararı var. Sigara, Türkiye ekonomisine yılda ortalama 3 milyar dolar zarar veriyor. Sigaraya harcanan bu para ile, ülkemizin sağlık sorunlarının önemli bir bölümü çözülür ve daha sağlıklı bir genç nesil yetiştirilmesi için çaba harcanır” dedi.

/ ANKARA

31.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İmam hatipliler de bu ülkenin öz evlâtları

  Mutabakatla çözülecek

  Tuğcu emekliye ayrılıyor

  Atabeyler için beraat talebi

  Genel Merkez'e DP tabelası asıldı

  Akman, yeniden RTÜK üyesi seçildi

  Seçmen ekonomide bir yıl öncesine bakıyor

  Hakimler kararlarıyla konuşur

  Terör tazminatı ödemeye uzatma

  Güneş: Seçimler huzur içinde geçecek

  Anayasa paketinde ikinci oylama

  Telekom, ilçelere internet evi kuracak

  Hac kuraları çekildi

  “Seyyar mescid”e soruşturma

  ‘İncirlik daha ne kadar?’

  Diyarbakır Yeni Asya okuyucuları piknikte buluştu

  Muğla'da teknoloji şenliği

  Rumeli Hisarı'nda fetih kutlaması

  10 ilde daha sayısal yayın başlıyor

  Sigarasız bir gün

  Ağaçlar kanser oldu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004