Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Abdullah Gül hemen yemin edecek

TBMM’de 28 Ağustos Salı günü yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminin 3. turunda gerekli 276 oyu sağlayarak 11. Cumhurbaşkanı olması beklenen Abdullah Gül’ün yemin töreniyle ilgili hazırlıklar tamamlandı. Gül, Salı günü yapılacak turda oyunu kullandıktan sonra sonuçların açıklanmasını beklemeden, ‘’hazırlıklarını yapmak üzere’’ Meclisten ayrılacak ve verilen aranın ardından kürsüye çıkıp yemin edecek.

TBMM Başkanı Köksal Toptan başkanlığında saat 15.00’de toplanacak TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 3. turunun tamamlanmasının ardından birleşime saat 18.00’e kadar ara verilecek.

Edinilen bilgiye göre, Gül, Salı günü yapılacak turda oyunu kullandıktan sonra sonuçların açıklanmasını beklemeden, ‘’hazırlıklarını yapmak üzere’’ Meclisten ayrılarak Dışişleri Konutuna geçecek. Abdullah Gül’ün de 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer gibi frak yerine, koyu renk takım elbise giymesi bekleniyor. Gül’ü Dışişleri Konutundan Meclise getirecek Cumhurbaşkanlığı makam aracının forsu kapalı olacak.

TBMM’ye saat 14.45’te Cumhurbaşkanlığı Başyaveri eşliğinde Çankaya Kapısından girecek olan Gül, ‘En yaşlı başkanvekili’’ olan Eyüp Cenap Gülpınar tarafından ‘’askeri tören’’le karşılanacak. Şeref kapısından TBMM’ye girecek olan Gül’ü, TBMM Başkanı Köksal Toptan karşılayacak.

Toptan’ın Başkanlık Divanındaki yerini alarak saat 15.00’de birleşimi açmasından sonra Gül, Genel Kurula girecek. TBMM Genel Kuruluna girişinde salonda bulunanlar tarafından ayakta karşılanacak olan Abdullah Gül, yemin etmek üzere doğrudan kürsüye gelecek.

Gül’ün yemin etmesi sırasında TBMM Başkanvekili Eyüp Cenap Gülpınar, sağ tarafında ayakta bekleyecek. Yemin etme sona erdikten sonra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının çalacağı İstiklâl Marşı okunacak ve TBMM’ye Cumhurbaşkanlığı forsu çekilecek, bu arada top atışı yapılacak. Gül, İstiklâl Marşı’nın okunmasından sonra Genel Kurulda kısa bir teşekkür konuşması yapacak.

/ ANKARA

24.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Özbudun: Anayasalarda ideoloji olmaz

  Takvim işliyor

  Gözler 2. turda

  Abdullah Gül hemen yemin edecek

  Kayseri Gül'e hazırlanıyor

  DTP’den Baykal’a: Sen işine bak

  Sezer, Toptan’ı kabul etti

  RTÜK’ten Kanal D’ye “Hüseyin” cezası

  Kur’ân kursları yarıştı

  Kur’ân eğitimi meyvelerini veriyor

  Gökçek’ten su için “teşekkür” ilânı

  Hava korsanları tutuklandı

  Memur-Sen talebini revize etti

  Milletvekili, öğretmenden 8,5 kat fazla maaş alıyor

  Yine otobüs kazası: 6 ölü, 29 yaralı

  Ankara’daki eski otobüslere veda

  UNICEF’ten bayram kartı

  Su deposu uyarısı

  Gurbetçilerin dönüş çilesi

  İstanbul’a seyyar hastaneler kurulacak

  Başvurular için son gün

  Salatalık yemek su içmek gibi


 Son Dakika Haberleri