Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Talat: TSK, adanın ihtiyacı

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Kıbrıs sorunu çözülünceye kadar, TSK’nın buradaki varlığı bir ihtiyaç olarak devam edecektir. Kıbrıs sorunu çözülünceye kadar TSK’nın adadaki varlığı tartışma konusu yapılamaz” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’la 5 Eylülde yapacağı görüşme konusunda, “Bu görüşme bizi bütünlüklü çözüm hedefine yakınlaştırabilirse istediğimizi elde etmiş olacağız” dedi. Talat, olumlu bir görüşme olmasını ümit ettiğini, ancak Papadopulos’un, görüşmeyi Rum kesiminde yapılacak seçimler sebebiyle kabul ettiğini söyledi. Hiçbir şart öne sürmeden görüşmeye gideceğini yineleyen Talat, “belki görüşmede nihai hedefi tanımladıktan sonra, arasını nasıl dolduracaklarını konuşup kararlaştıracaklarını” belirtti. 8 Temmuz anlaşmasından bu yana 14 ay geçtiğini ve kaybedilen bu zamanın nasıl telafi edileceğine bakılması gerektiğini ifade eden Talat, “Benim hedefim 8 Temmuzun nihaî hedefine kısa yoldan nasıl ilerleyebiliriz, bunu bu görüşmede ele almak” dedi.

Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli’nin son dönemde yaptığı açıklamaları da değerlendirdi.

Markulli’nin adadaki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) varlığına ilişkin, “Kıbrıs’ta anlaşmaya ihtiyaç yoktur. Türk ordusu çekilirse Kıbrıs sorunu çözülmüş olur” dediğini de hatırlatan Mehmet Ali Talat, konuyla ilgili KKTC Cumhurbaşkanlığının, Türkiye’nin ve TSK’nın birçok defa açıklama yaptığını belirtti. Talat, “Kıbrıs sorunu çözülünceye kadar, TSK’nın buradaki varlığı bir ihtiyaç olarak devam edecektir. Kıbrıs sorunu çözülünceye kadar TSK’nın adadaki varlığı tartışma konusu yapılamaz” dedi.

/ LEFKOŞA

26.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Barış konferansı kandırmaca

  Talat: TSK, adanın ihtiyacı

  Alman Savunma Bakanı İngiltere’ye karşı çıktı

  Ermeniler, Zeyno-Matthew çiftini de aforoz etti

  Gurbetçi Göç Yasası’na tepkili

  Cihad terör değildir

  Yunanistan cayır cayır yanıyor

  ABD, Vietnam tarzı saldırılardan korkuyor

  Amerika, Irak’ta demokrasiden vazgeçti

  İsveç muhafazakârı, cami yapımına karşı çıktı

  Rüstem Basayev öldürüldü mü?

  İsrail yine çocuk öldürdü


 Son Dakika Haberleri