Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gurbetçi Göç Yasası’na tepkili

Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) öncülüğünde Köln şehrinde Hyatt otelinde bir araya gelen bazı Türk sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, son günlerde Avrupa’daki gelişmeleri masaya yatırıp görüş alış verişinde bulundu.

Toplantının öncülüğünü üstlenen UETD Genel Başkanı Süleyman Arslan, yeni Göç Yasası’nın Cumhurbaşkanı Horst Köhler tarafından imzalanmasını eleştirerek, şunları söyledi:

‘’Köhler’in onayladığı son Göç Yasası’yla yabancılar, özellikle de Türk toplumu çok rahatsız olmuştur. Göç Yasası, temel hukuk ilkeleri ve insan hakları açısından kabul edilemez nitelikler taşımaktadır. Pedagojik, demokratik ve demografik bakımdan entegrasyonu teşvik edici değil, tümüyle engelleyicidir. Göç Yasası’nın bu şekliyle tarafımızdan kabul edilmesi mümkün ve doğru değildir. Bu yasanın, toplumsal barışa ve uyuma faydasından çok zararı dokunacaktır. Bu konuda meşrû bütün demokratik ve yasal haklarımızı kullanarak karşı duruş sergilemekte haklı ve kararlıyız.’’

Son günlerde artan ırkçılık olaylarına da değinen Arslan, ‘’Irkçı saldırıları nefretle kınıyoruz. Kabul edilen Göç Yasası, ırkçılara cesaret vererek ayrımcılığı körüklüyor’’ şeklinde konuştu.

Toplantıya, Avrupa Ehlibeyt Alevi Federasyonu, Avrupa Türk Kültür Dernekleri Birliği, Avrupa Türk İslâm Birliği, Avrupa Demokrasi Vakfı, Cem Vakfı Avrupa Koordinatörlüğü, Avrupa Türk Birliği, Türk Alman Dostluk Federasyonu, İslâm Toplumu Milli Görüş, Almanya İslâm Konseyi, Liberal Türk Alman Birliği, MÜSİAD Almanya, Türk İşadamları Dernekleri Avrupa Federasyonu, İslâm Kültür Merkezleri Birliği, Almanya Müslümanları Merkez Konseyi ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği yetkilileri katıldı.

/ KÖLN

26.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Barış konferansı kandırmaca

  Talat: TSK, adanın ihtiyacı

  Alman Savunma Bakanı İngiltere’ye karşı çıktı

  Ermeniler, Zeyno-Matthew çiftini de aforoz etti

  Gurbetçi Göç Yasası’na tepkili

  Cihad terör değildir

  Yunanistan cayır cayır yanıyor

  ABD, Vietnam tarzı saldırılardan korkuyor

  Amerika, Irak’ta demokrasiden vazgeçti

  İsveç muhafazakârı, cami yapımına karşı çıktı

  Rüstem Basayev öldürüldü mü?

  İsrail yine çocuk öldürdü


 Son Dakika Haberleri