Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Alman Savunma Bakanı İngiltere’ye karşı çıktı

Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Savunma Bakanı Franz Josef Jung, Afganistan’daki Talibanla müzakerelerde bulunmanın mümkün olmadığını söyledi.

Jung, Frankfurter Rundschau gazetesine verdiği röportajında, İngilizlerin Afganistan’ın güneyinde sınırlı olarak Talibanla anlaşmaya çalıştıklarını, ancak Taliban militanlarının şiddet eylemlerini sürdürdüklerini belirterek, ‘’Taliban, Afgan halkına, askerlerimize, polislere ve sivil yardımcılara yönelik şiddet eylemlerini sürdürdüğü sürece bir müzakere imkânı görmüyorum’’ dedi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Kurt Beck’in, Taliban’ın ılımlı bir kısmıyla görüşülebileceğini savunduğunun hatırlatılması üzerine de Jung, ‘’Taliban’ın ya da bir kısmının şiddet olmayan bir yolu seçmesini çok isterdim. Maalesef gerçek farklı’’ diye konuştu.

Alman askerlerinin Afganistan’dan çekilmeleri konusunda tartışma yapılmaması uyarısında da bulunan Jung, Taliban’ın Almanya’daki iç siyaseti yakından izlediklerini ve Almanya’yı Afganistan’daki çabalarından vazgeçirmek için terör eylemlerinde bulunduklarına, Almanya’nın Afganistan’dan çekilmesi durumunda bunun bir domino taşı etkisi yapacağını ve bütün NATO ülkelerinin art arda Afganistan’dan çekilmeleri tehlikesinin doğabileceğine dikkati çekti. Jung, Almanya’nın Afganistan’daki çabalarını kararlı bir şekilde sürdüreceğini kaydederek, ‘’Eğer geri çekilir ve Afganistan’ın yeniden bir terör eğitim yeri haline gelmesine izin verirsek, bu bizim vatandaşlarımızın güvenliği için de bir tehdit oluşturacaktır’’ şeklinde görüş belirtti.

Asker sayısını artırmayı düşünmediklerini de ifade eden Jung, ancak Afgan güvenlik güçlerinin eğitimini belirgin şekilde artıracaklarını sözlerine ekledi.

/ BERLİN

26.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Barış konferansı kandırmaca

  Talat: TSK, adanın ihtiyacı

  Alman Savunma Bakanı İngiltere’ye karşı çıktı

  Ermeniler, Zeyno-Matthew çiftini de aforoz etti

  Gurbetçi Göç Yasası’na tepkili

  Cihad terör değildir

  Yunanistan cayır cayır yanıyor

  ABD, Vietnam tarzı saldırılardan korkuyor

  Amerika, Irak’ta demokrasiden vazgeçti

  İsveç muhafazakârı, cami yapımına karşı çıktı

  Rüstem Basayev öldürüldü mü?

  İsrail yine çocuk öldürdü


 Son Dakika Haberleri