Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Cihad terör değildir

Hindistan’ın önde gelen yazarlarından olan Mubashar Jawed Akbar, “Kılıçların Gölgesi: Cihad ve İslam Hıristiyanlık Çatışması” adlı kitabında, “Cihad” tabirinin “terör” ile aynı anlama gelmediğini vurgularken, terörizmin umudunu yitirmişliğin bir simgesi olduğunu belirtti. Akbar, Müslümanların haksızlık karşısındaki baş kaldırmalarını terör şeklinde nitelemenin yanlış olduğunu söyledi.

“Kılıçların Gölgesi: Cihad ve İslam Hıristiyanlık Çatışması” adlı kitabında Asr-ı Saadet’ten günümüze İslam ve Hristiyanlık arasındaki ilişkileri gözler önüne seren M.J. Akbar, Usame bin Ladin ile İslam dünyasının nasıl Hıristiyanlık ile çatışma durumuna getirildiğini resmetti. Kitabında anlattıklarının ışığında, günümüzün sıcak olayları için değerlendirmelerde bulunan Akbar, Irak’ın işgalinin Ladin’e inanan insanların sayısının katlanmasına sebep olduğunun altını çizdi. Akbar, “Biz Müslümanlar Usame’yi, Amerika’ya yardım etmek için ya da Amerika’yı çok sevdiğimizden dolayı değil, Usame’nin mesajı bize Batının verdiği yaradan daha derin yara açacağı için yenmeliyiz. Bunu biz kendimiz için yapacağız. Ama Batı, gelişigüzel şekilde savaşlar ilan ederek, serin suları bulandırarak bize karıştıkça bunu başarmamıza imkân yok” dedi.

“CİHAD, TERÖR DEĞİLDİR”

Akbar, “Cihad” tabirinin “terör” ile aynı anlama gelmediğini vurguladığı kitabında, terörizmin umudunu yitirmişliğin bir simgesi olduğunu belirtti. Müslümanların haksızlık karşısındaki baş kaldırmalarını terör şeklinde nitelemenin yanlış olduğunu söyleyen Akbar, “Bir tek şey vardır ki bunu Müslümanlar asla kabul etmezler. O da haksızlıktır. Eğer Müslümanlar haksızlık içindelerse, buna mutlaka baş kaldıracaklardır. Bu da bize aslında asıl cihadı gösterecektir. Cihad terör değildir. Cihad adı altında terör estirenler Müslüman olamazlar. Usame tarafından yapılsa da, Kürtler tarafından yapılsa da günahsız insanlara saldırılar tamamen İslam dışıdır” diye konuştu.

/ YENİDELHİ

26.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Barış konferansı kandırmaca

  Talat: TSK, adanın ihtiyacı

  Alman Savunma Bakanı İngiltere’ye karşı çıktı

  Ermeniler, Zeyno-Matthew çiftini de aforoz etti

  Gurbetçi Göç Yasası’na tepkili

  Cihad terör değildir

  Yunanistan cayır cayır yanıyor

  ABD, Vietnam tarzı saldırılardan korkuyor

  Amerika, Irak’ta demokrasiden vazgeçti

  İsveç muhafazakârı, cami yapımına karşı çıktı

  Rüstem Basayev öldürüldü mü?

  İsrail yine çocuk öldürdü


 Son Dakika Haberleri