Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çiçek: Türkiye ödevini yapacak

Almanya’nın birleşmesinin 17. yıl dönümü dolayısıyla Almanya’nın Ankara Büyükelçiliğinde verilen resepsiyonda konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye’nin AB ile ilişkiler açısından üzerine düşeni yerine getirme azminde olduğunu, bu sürecin farklı gerekçelerle belirli ülkelerin tutsağı olmasına izin verilmemesi gerektiğini kaydetti.

Almanya’nın birleşmesinin 17. yıl dönümü Almanya’nın Ankara Büyükelçiliğinde verilen ve çok sayıda dâvetlinin katıldığı bir resepsiyonla kutladı.

Büyükelçiliğin bahçesinde düzenlenen resepsiyona Türk hükümetini temsilen katılan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek yaptığı konuşmada, Türkiye-Almanya ilişkilerinin 800 yıl gibi uzun bir geçmişe dayandığını hatırlattı.

Çiçek, iki ülke arasındaki bu tarihi derinliğin yanı sıra ilişkilerin siyasi, ekonomik ve diğer açılardan çok yönlü ilerlediğini söyleyerek, Avrupa kıtasının yaşadığı 2 büyük dünya savaşı ve diğer pek çok savaş göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye ve Almanya arasında çok uzun yıllar barış ortamı bulunmasının Avrupa siyasetinde kayda değer bir gelişme olduğunu bildirdi.

İki ülkenin geçmişte olduğu gibi şimdi de Doğu ile Batı arasında önemli bir köprü olduğuna dikkat çeken Çiçek, 1894 yılında inşa edilmeye başlanan Berlin-Bağdat demiryolunun bu çerçevede çok önemli olduğunu, çünkü bu yolun Doğu ile Batıyı birbirine yakınlaştırarak, Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağladığını kaydetti.

Türkiye’nin AB perspektifinin güçlü olmasının Avrupa’da yaşayan yabancıların entegrasyonu için rahat bir ortam oluşturduğuna işaret eden Çiçek, entegrasyon meselesinin tüm Avrupa’da ana gündem maddesi olduğunu ve Türkiye’nin de Almanya’da yaşayan vatandaşlarının entegrasyonunu çok yönlü çabalarla desteklediğini kaydetti. Cemil Çiçek konuşmasında Türkiye’deki istikrar ortamının yabancı yatırımların miktarı ve sayısının artmasında önemli rol oynadığını belirterek, Alman yatırımcıların Türkiye’de yaptıkları yatırımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BÜYÜKELÇİ CUNTZ

Resepsiyonun ev sahibi Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz ise yaptığı konuşmada Türkiye’nin Almanya’nın birliğine verdiği destekten dolayı minnettar olduklarını söyleyerek, Alman hükümetinin AB dönem başkanlığını yürüttüğü sırada Türkiye için güvenilir bir ortak olduğunu kanıtladığını kaydetti. Almanya’nın dönem başkanlığı sırasında 3 müzakere başlığının daha açılmasının mümkün olduğunu anımsatan Cuntz, yeni hükümete başarılar dileyerek Avrupa yolundaki reformların azimli ve cesur bir şekilde devam etmesi temennisinde bulundu.

Alman hükümeti olarak Türkiye’ye bu konuda destek vermeye devam edeceklerini belirten Cuntz, Türkiye’nin, Almanya ve Avrupa’nın önemli ve büyüyen stratejik ortağı olduğunu bildirdi.

/ ANKARA

09.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hesaplaşma anayasası olmayacak

  Sözler eyleme dönüşmeli

  Çiçek: Türkiye ödevini yapacak

  D’Alema: Beklentimiz, reformların devam etmesi

  Rehn: Müzakere süreci masada

  Fırat: Taleplere açığız

  Gül’ün ikinci dâveti ‘siviller’e

  Eker: En önemli projemiz sivil Anayasa

  Minikler okul yolunda

  Tek kartlı sisteme geçiliyor

  Başbakanlık Müsteşarlığına Efkan Ala getirildi

  Muhalifler, Baykal’a karşı yürüdüler

  Demiryollarına 20 katrilyon kaynak

  Namaz düşmanlığı ile bir yere varılmaz

  Kur’ân okumada gururumuz Araklı’dan

  Uzmanlar Ramazan uyarıları

  İstanbul'da bodrum katlarını su bastı

  Göçebe gittiler, yerleştiler

  Kaçak açılan su kuyuları Tuz Gölü’nü tehdit ediyor

  İskenderun’da bin kişilik iftar çadırı

  Meslekler teknolojiye karşı direnemiyor

  Bereket konvoyu yolda

  1 milyon çocuk okuma-yazma bilmiyor


 Son Dakika Haberleri