Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Hatalar üst üste geldi

MHK Başkanı Hilmi Ok, F.Bahçe-Beşiktaş derbisinde hakem İsmet Arzuman'ın hata yaptığını kabul ettiğini belirterek, "Hataları görüyorum, kimse merak etmesin en kısa sürede bunlar düzelticek. Beşiktaş maçında yapılan hatalar nedeniyle çok üzülüyorum, canım sıkılıyor, geceleri uyuyamıyorum" dedi.

Futbol Federasyonu Başkanı Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Hilmi Ok, maçlarda yapılan hataları gördüğünü belirterek, ''Kimse merak etmesin, en kısa sürede bunlar düzeltilecek'' dedi. Lig TV'deki programa telefonla katılan Hilmi Ok, birçok kez MHK Başkanlığı'na geldiğinin hatırlatılması üzerine, ''Evet. Ama yine aynı filmi görmeye başladık. İnşallah bunları düzelteceğiz'' dedi. Futbolun hatalar oyunu olduğunu kaydeden Ok, şöyle devam etti: ''Yeter ki art niyet olmasın. Nitekim İtalyan hakem Collina, 'hata yapma yetkisini kimse hakemden almasın', diyor. Art niyet olursa onunla ben nasıl mücadele ederim, herkes bilir. Avrupa'daki hakemler en az bizimkiler kadar hata yapıyorlar. Hataları göreceğiz ve yoketmek için çalışıyoruz. Biz geleli 3 ay oldu, hakem hatalarıyla karşılaştık. Yardımcı hakemlerin hatalı müdahaleleriyle karşılaştık. Geçen hafta bizim hakemler için koşularımız vardı, yardımcı hakemleri topladım, tüm hatalarını anlattım. Bizim sistemimiz yanlış. Bizde devamlı yardımcı hakemlik var. Yardımcı hakem, hakemlik yapmazsa penaltı, faul göstermesi ne kadar inandırıcı olur. Oyuna müdahale ederek bir anlamda kendilerini tatmin ediyorlar. Devamlı bunları anlatıyorum. Gaziantepspor maçında, Beşiktaş maçında yetkilerinde olmayan müdahalelerinden hatalar olmuştur.''

DIEVID ATILMALIYDI

Hilmi Ok, İsmet Arzuman'ın, Fenerbahçe-Beşiktaş maçının son dakikasında atılan gol öncesindeki faulu vermesini ''doğru karar'' olarak belirtirken, Dievid'in, Serdar Özkan'a yaptığı hareket sonrasında ise ikinci sarıyı görüp kırmızı kartla oyundan atılması gerektiğini söyledi. Arzuman'ın, pozisyonu göremediğinden dolayı Dievid'i atamadığını söylediğini kaydeden Ok, ''Göremediğini, o yüzden atamadığını söyledi, Dievid'in atılması lazım. Bunu göremedim olmaz, ben, yatarak kaymalarda sarı kartın gösterilmesi gerektiğini hakemlerimize söylemiştim. İsmet Arzuman deneyimindeki hakemin bu kartı göstermesi lazımdı'' diye konuştu.

HATASINI KABUL ETTİ

Son dakikadaki faul pozisyonunu da açıklayan Hilmi Ok, şunları söyledi: ''Faul düdüğünü çaldığı zaman top oyundaydı, derhal el hareketiyle iptal işareti yapması lazımdı, düdük sesi duyulmasaydı bile el işaretiyle oyunu durdurabilirdi. Bana göre pozisyonda faul vardı. Bu arkadaşlar topa bakıyorlar, ilk sıçrayan Fenerbahçeli oyuncu boşlukta kalıyor. Fenerbahçeli futbolcu sıçrıyor, Beşiktaşlı sıçramıyor oyuna iştirak etmiyor, topa baksa bile yaptığı kol hareketi oyuncuyu düşürüyor. İşte faul bu.'' Ok, Arzuman'ın hata yaptığını kabul ettiğini belirterek, ''Hakem hata yaptığını kabul etti, herkes hata yapar. Benim buraya gelmemin sebebi güveni sağlamaktır. 'Şu kulüp istedi hakem tayini yapıldı, yapılmadı' diyemezler. Bu hataları elbirliğiyle düzelteceğiz. Şu anda yardımcı hakemlerin yaptığı hatalar yenilir yutulur gibi değil, bunları düzelteceğiz, yeni geldim. Müsaade edin, bu hakemlerin güvenli olacağını göstereceğiz. Galatasaray'ın golü, ofsayttan oldu, Beşiktaş'ın yediği golde yardımcı hakem hataları oldu. Ama ne yapayım? Düzeltmek zorundayım. Hataları görüyorum. Kimse merak etmesin, en kısa zamanda bu düzeltilecek. İlk defa ofsayttan gol olmuyor'' dedi.

06.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hatalar üst üste geldi

  Bursasspor kendine geldi

  İsmet Arzuman benim oyumla derbiyi yönetti

  Konyaspor 251 gün sonra dışarıda kazandı

  G.Saray averajla lider

  2. zafer niye olmasın

  Kalli: Zor puan alıyoruz

  Trabzon'un 13 golü 3 futbolcudan geldi

  Sağlam: Derbi moralimizi bozdu

  Hakan hediye etti

  Lütfen dikkat!


 Son Dakika Haberleri