Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yerebatan’ın 1.111.111’nci ziyaretçisine ödül

İstanbul’un önemli tarihi mekânlarından İBB Kültür A.Ş tarafından işletilen Sultanahmet’teki Yerebatan Sarnıcının, bu yılki 1.111.111’inci ziyaretçisi ödüllendirildi. İlk kez verilen bu ödülü Japon turist Tsubakihara Kana aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından işletilen Yerebatan Sarnıcı’nın 1.111.111’inci ziyaretçisi Japon turist Tsubakihara Kana oldu. 27 kişilik grupla birlikte Sarnıca gelen Kana, biletini aldığı sırada Kültür A.Ş çalışanları ve gişe görevlileri tarafından alkışlandı.

Önce çok şaşıran, durum kendisine anlatılınca da çok mutlu olan 23 yaşındaki Japon turist, İstanbul’a ilk kez geldiğini belirterek, ‘’Şimdiye kadar gördüğüm şehirlerin en güzeli’’ dedi.

Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan Tsubakihara Kana’yı tebrik ederek, “Sultan II. Abdülhamit Han İstanbul Fotoğrafları” kitabını hediye etti.

Nevzat Bayhan, yaptığı açıklamada, ilk defa Yerebatan Sarnıcı’na bir yıl içerisinde gelen ziyaretçi sayısının bir milyonu aştığını ifade ederek, ‘’Bir milyon genelde herkesin kutladığı bir sayı. Biz İstanbul’un ruhu ve tarihine de uygun bir sayıyı kutlayalım istedik. 7 tepeli şehirde her bir tepeye bir birincilik gelsin düşüncesiyle 1.111.111’i seçtik. Hem değişik bir sayı, hem de 7 tepeyi simgelemesi açısında 1.111.111 önem taşıyor. O da Japon bir turiste denk geldi. Bu da gösteriyor ki İstanbul’a ciddi bir talep var. İstanbul bir marka ve bu markayı görmek isteyenlerin büyük çoğunluğu da Yerebatan Sarnıcı’na da geliyor’’ dedi. Son zamanlarda İstanbul’un trendinin yükselmesinin ziyaretçi sayısına da yansıdığına işaret eden Bayhan, bu durumun, İstanbul tanıtımlarının da amacına ulaştığını gösterdiğini belirtti.

Bayhan, 1.111.111’inci Japon turiste çok anlamlı bir hediye verdiklerini belirterek, hediyenin Abdülhamit Han arşivlerinden albüm olarak hazırlanan ve büyük bir beğeniyle piyasada talep edilen en güzel prestij kitaplarından biri olduğunu dile getirdi.

Japon turistin İstanbul’da bulunduğu süre içinde bir akşam İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki BELTUR’un işlettiği köşklerden istediğinde bir akşam yemeği yiyebileceğini anlatan Bayhan, ayrıca bir sene boyunca Türkiye’ye her geldiğinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait mekânları ücretsiz gezebilme şansını elde ettiğini söyledi.

06.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yerebatan’ın 1.111.111’nci ziyaretçisine ödül

  “Peygamberimizin (asm) örnek ahlâkı”nda buluştular

  Koç’tan Mevlânâ programı

  2. EgeART Sanat Günleri başladı

  İLESAM 20. yaşını kutluyor

  Trabzonlular 20 dakika kitap okuyacak


 Son Dakika Haberleri