Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

“Peygamberimizin (asm) örnek ahlâkı”nda buluştular

İlahiyatçı Ramazan Aydemir’in verdiği “Peygamberimizin örnek ahlâkı” konulu seminer, Ankara Pursaklar’da hizmete giren AsyaNur Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Peygamberimizin “Benim bildiğimi bilseydiniz az güler çok ağlardınız” hadisini hatırlatan Aydemir, davranışlarımızın yerinde, zamanında ve dozajında olması gerektiğini söyledi.

Sünnet-i seniyeye ittibanın anlatıldığı seminerde peygamberimizin ilme büyük değer verdiğini, insanlara ince bir ruhla davranılması gerektiğini, kanaat ve iktisadın çok önemli olduğunu vurgulayan Ramazan Aydemir, hayatımızda pusula hükmünde olan sünnet-i seniyeye uyulmanın ehemmiyetli olduğunu söyledi.

Peygamberimizin “Benim bildiğimi bilseydiniz az güler çok ağlardınız” hadisini hatırlatan Aydemir, davranışlarımızın yerinde, zamanında ve dozajında olması gerektiğini söyledi. İktisat-cömertlik denkleminde Peygamberimizin tam bir örnek şahsiyet olduğunu vurgulayan Aydemir, seminerinin son kısmında ise Peygamberimizden övgüyle bahseden yabancı ilim adamlarından örnekler sundu.

Hikmet VAPUR

06.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yerebatan’ın 1.111.111’nci ziyaretçisine ödül

  “Peygamberimizin (asm) örnek ahlâkı”nda buluştular

  Koç’tan Mevlânâ programı

  2. EgeART Sanat Günleri başladı

  İLESAM 20. yaşını kutluyor

  Trabzonlular 20 dakika kitap okuyacak


 Son Dakika Haberleri