Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Koç’tan Mevlânâ programı

Mevlana’nın doğumunun 800. yılı sebebi ile 2007 yılının UNESCO tarafından Mevlânâ yılı ilan edilmesi çerçevesinde, Koç Üniversitesi Mevlânâ’yı anmak için iki ayrı faaliyet gerçekleştirecek.

Faaliyetlerin ilki, 07 Aralık Cuma günü Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Oditoryumu’nda, Mevlânâ’yı Anma Sempozyumu ile başlayacak. Açılış konuşmasını Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attila Aşkar’ın gerçekleştireceği sempozyumda, Koç Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hülya Durudoğan’ın moderatörlüğünde, Galatasaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi ve İstanbul Türk İslâm Eserleri Müzesi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, Boğaziçi Üniversitesi, Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Stephen Voss’un panelist olarak katılacağı Mevlânâ ve Felsefe konulu bir oturum gerçekleştirilecek. Oturumda Koç, Galatasaray, Marmara ve Boğaziçi Üniversitesi’nden öğretim üyeleri Mevlânâ’nın düşüncelerini felsefi açıdan ele alacaklar.

İkinci faaliyet 13 Aralık Perşembe günü Prof. Dr. Talat Halman ve Yıldız Kenter’in “Mevlânâ: Aşkın Çoşkusu” başlıklı Türkçe-İngilizce dramatik ve şiirsel programı ile gerçekleşecek. Performansta, Prof. Dr. Talat Halman ve Yıldız Kenter Mevlânâ’nın hayatı, felsefesi ve evrenselliğini ele alacaklar.

06.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yerebatan’ın 1.111.111’nci ziyaretçisine ödül

  “Peygamberimizin (asm) örnek ahlâkı”nda buluştular

  Koç’tan Mevlânâ programı

  2. EgeART Sanat Günleri başladı

  İLESAM 20. yaşını kutluyor

  Trabzonlular 20 dakika kitap okuyacak


 Son Dakika Haberleri