Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İstihdamın üzerindeki vergi yükü geri çekilsin

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Hazim Sesli, Türkiye’de istihdam üzerinde ki vergi yükünün düşürülmesi ile Türkiye’de vergi oranlarının dünya’da rekabet edebileceği rakamlara geldiği zaman Türk sanayicisinin, işadamlarının aşamayacağı hiçbir engelin olmayacağını belirtti.

104.4 Bizim Radyo’da Reel Sektör programı birbirinden seçkin konukları ile devam ediyor. Reel Sektör’ün bu hafta ki konuğu Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Hazim Sesli idi. Sesli, programda bünyesinde bir çok dernek ve federasyonu barındıran TÜGİK’in nasıl kurulduğunu ne gibi faaliyetlerinin olduğunu anlattı. Yeni Asya A.Ş. Genel Müdür’ü Recep Taşçı’nın sorularını cevaplayan Sesli, Türkiye’de istihdam üzerinde ki vergi yükünün düşürülmesi ile Türkiye’de vergi oranlarının dünya’da rekabet edebileceği rakamlara geldiği zaman Türk sanayicisinin, işadamlarının aşamayacağı hiçbir engelin olmayacağını belirtti. İşsizliğin nasıl giderileceği sorusu üzerine Sesli; “İstihdam üzerinde ki % 43’lük verginin %25’lere çekilmesi gerekir, bunun bizim rekabet gücümüzün arttırılabilmesi için gerekli olduğunu ve Türkiye’de istihdam oluşturan sektörlerde ki maliyetlerin düşürülmesi anlamına geleceğini” bildiren Sesli bu indirimin işsizliği de azaltacağını ve bu şekilde dünyada ki rekabet gücümüzün artacağını, yatırımların artacağını yatırımlar arttıkça da işsizliğin azalacağını” bildirdi.

Sesli sözlerine şu şekilde devam etti; “Türkiye’nin konjönktür olarak ve coğrafi açıdan çok iyi yerde olduğunu bundan dolayı Türkiye iyi yönetilirse işsizliğin azalacağını ve sosyal güvenlik reformunun en kısa zamanda yapılması ile Türkiye’de sosyal ve ekonomik adaletin sağlanacağını kaydeden Sesli. “İşsizliğin kısa vade de giderilmesi için bölgesel asgarî ücret uygulamasına geçilmesi gerektiğini. Bölgesel asgarî ücret uygulaması ile doğuda ki maliyetlerin düşeceğini yatırımcının oraya daha fazla gideceğini ve işsizliğe direk olumlu yönde etki edeceğini düşündüğünü” bildirdi.

Ekonomi Servisi

29.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asgarî ücret memnun etmedi

  İş dünyası: 2008 zor geçecek

  Ücretliler için yeni dönem

  Liseli işsizler ordusu

  Zamlar enflasyonu arttıracak

  Bayraktar: Balda ithalata gerek yok

  Asgarî ücret zammı “trajikomik’’ bir rakam

  İstihdamın üzerindeki vergi yükü geri çekilsin


 Son Dakika Haberleri