Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ücretliler için yeni dönem

Vergi iadesinin yerine getirilen asgari geçim indirimi, 1 Ocakta devreye giriyor. Yeni sistem, önceki gün açıklanan asgarî ücret ile işçi ve memurların maaşında, yılın ilk yarısında aylık 45,6 YTL ile 77,5 YTL arasında artış sağlayacak.

1 Ocak 2008 tarihinden itibaren uygulanacak asgari geçim indiriminden, ücretleri gerçek usulde vergilendirilen gerçek kişiler yararlanacak. Ücretleri diğer ücret kapsamında vergilendirilen hizmet erbabı, ücret geliri elde etmeyen diğer gerçek kişiler ile Serbest Bölgeler ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu gibi düzenlemeler uyarınca ücretlerinden gelir vergisi tevkifatı yapılmayanlar ve dar mükellefiyet kapsamında ücret geliri elde edenler, kapsam dışı kalacak.

Asgarî geçim indirimi, takvim yılı başında geçerli olan ve sanayi kesiminde çalışan 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan asgarî ücret üzerinden hesaplanacak.

Hesaplamada, mükellefin kendisi için asgarî ücretin yüzde 50’si, çalışmayan ve herhangi bir geliri olmayan eş için yüzde 10’u, çocukların her biri için ayrı ayrı olmak üzere, ilk 2 çocuk için yüzde 7,5’i, diğer çocuklar için de yüzde 5’i dikkate alınacak. Bu şekilde belirlenen tutar, gelir vergisinin ilk dilimine uygulanan yüzde 15 oranı ile çarpılacak. Bulunan tutar da, her ay ödenecek gelir vergisinden mahsup edilecek.

/ ANKARA

29.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asgarî ücret memnun etmedi

  İş dünyası: 2008 zor geçecek

  Ücretliler için yeni dönem

  Liseli işsizler ordusu

  Zamlar enflasyonu arttıracak

  Bayraktar: Balda ithalata gerek yok

  Asgarî ücret zammı “trajikomik’’ bir rakam

  İstihdamın üzerindeki vergi yükü geri çekilsin


 Son Dakika Haberleri