Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bayraktar: Balda ithalata gerek yok

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, bal üretimindeki düşüşü fırsat bilen bazı kesimlerin ithalat yapılması yönünde baskı oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, ‘’piyasada şekillenen bal fiyatlarını etkilemek için ithalatı baskı unsuru olarak kullanmaya çalışanlara, ithalat için izin verilmemelidir’’ dedi.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, piyasada bal konusunda faaliyet gösteren yaklaşık 170 firma bulunduğuna ama ithalat konusunda sadece 2-3 firmanın talepte bulunduğuna dikkati çekti.

Bu kesimlerin 8 bin ton civarında bal ithal etmeyi istediğini belirten Bayraktar, üretici örgütlerinin ise üreticilerin elinde 19 bin ton civarında bal olduğunu dile getirdiklerini kaydetti.

Üreticinin elinde, ithalat isteyenlerin beklentilerini karşılayacak balın 2 katından fazla stok varken hala ithalat konusunda baskı oluşturuluyor olmasının akla başka şeyleri getirdiğini ifade eden Bayraktar, şöyle dedi:

‘’Kaçak, hileli ve insan sağlığını tehdit eden balların piyasada olması tüketiciye olduğu kadar tüketici güveninin kaybedilmesi nedeniyle üreticiye de büyük zarar vermektedir. Bu konuda üreticimiz herkesten daha hassastır. İthalatı, fiyat oluşumunu engellemeye yönelik baskı unsuru olarak kullanmaya çalışmak, bu amaçla da tüketiciyi tedirgin edecek açıklamalarda bulunmak kimseye fayda sağlamaz.’’

/ ANKARA

29.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asgarî ücret memnun etmedi

  İş dünyası: 2008 zor geçecek

  Ücretliler için yeni dönem

  Liseli işsizler ordusu

  Zamlar enflasyonu arttıracak

  Bayraktar: Balda ithalata gerek yok

  Asgarî ücret zammı “trajikomik’’ bir rakam

  İstihdamın üzerindeki vergi yükü geri çekilsin


 Son Dakika Haberleri