Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Zamlar enflasyonu arttıracak

Türk iş dünyası, önümüzdeki yıl Türkiye’ye gelecek yabancı sermaye miktarının, 2007’de olduğu gibi 20 milyar dolar seviyesinde gerçekleşeceğini tahmin ederken, ihracat ve otomotiv üretiminde de artış bekliyor.

ABD kaynaklı tutsat (mortgage) krizinin etkilerinin henüz bertaraf edilmediği, 2007’de olduğu gibi önümüzdeki yıl da Türkiye’deki sermaye piyasalarını etkileyebileceğine dikkat çekiliyor.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Genel Başkanı Tahir Uysal, 2007’nin, Türkiye’de seçim yılı olması ve global dalgalanmanın dünya piyasalarındaki etkileri gibi faktörlere rağmen genel anlamda olumlu bir yıl olduğunu ifade etti. 2008 enflasyon hedefinin yüzde 4 olarak açıklandığını hatırlatan Uysal, ‘’Özellikle 2008 yılı başında geleceği açıklanan elektrik ve doğal gaz fiyat artışları ve bunu takiben bu artışların diğer emtiada fiyat artışlarına yol açması ile başlayan süreçte 2008’de yüzde 6 ve yukarısında bir enflasyon oranı beklemek kanımızca daha doğru olacaktır. Büyüme hedefleri ise bazı önemli reformların kararlılıkla gerçekleşmesine bağlıdır” dedi.

/ İSTANBUL

29.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asgarî ücret memnun etmedi

  İş dünyası: 2008 zor geçecek

  Ücretliler için yeni dönem

  Liseli işsizler ordusu

  Zamlar enflasyonu arttıracak

  Bayraktar: Balda ithalata gerek yok

  Asgarî ücret zammı “trajikomik’’ bir rakam

  İstihdamın üzerindeki vergi yükü geri çekilsin


 Son Dakika Haberleri