Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Memur, 15 Ocak'ta işe 1 saat geç gidecek

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, memur maaşlarına yapılan zamların, enflasyon tahminin tutmaması ve vergi yükleriyle eridiğini ifade ederek, 15 Ocak 2008 tarihinde "İşe 1 saat geç gelme" eylemi yapacaklarını belirtti.

Kamu-Sen tarafından, kamu çalışanlarının 2007 yılını değerlendirmek ve sosyal güvenlik reformuna ilişkin aldıkları önlemleri açıklamak için Ankara Dedeman Otel'de bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Akyıldız, memurlara yapılan maaş zammının enflasyona yenik düştüğünü belirtti. 2007'de memur maaşlarına yapılan zamların enflasyon tahminin tutmaması ve vergi yükleriyle eridiğini belirten Akyıldız, "2007 yılında memur maaşına yapılan artışlar, enflasyon artışına yetişememiştir. Bunlara ek olarak çalışanlarımız üzerindeki vergi yükü her geçen gün biraz daha artmış, artık dayanılamaz noktaya gelmiştir. Siyasi iktidar, memur maaşlarını 6 ay gecikmeyle enflasyona endekslemiştir. Bu da, 6 ay boyunca maaşı eriyen memurun, 6. ayın sonunda ancak enflasyon kadar yani sıfır zam alması anlamına gelmektedir.Buna rağmen gelir vergisi istisna rakamları, yıllık enflasyon oranının altında artırılarak, özellikle çalışan kesim üzerindeki vergi yükü daha ağırlaştırılmıştır" dedi.

Bircan Akyıldız, sosyal güvenlik reformunun memurların kazanılmış haklarını yok etmeye yönelik olduğunu, oysa sosyal devlet olma gereğinin, milletin sosyal güvenlik ve sağlık yükünü karşılamaktan geçtiğini anlatmaya çalıştıklarını belirterek hükümet nezdinde görüşlerinin karşılıksız kaldığını söyledi. Akyıldız, bunun üzerine, 15 Ocak 2008 tarihinde "İşe 1 saat geç gelme" eylemi yapacaklarını kaydederek, eylemlerine diğer sivil toplum kuruluşu ve sendikaların destek vermesini istedi.

Cemil Yüzer / ANKARA

08.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsü sorunu anayasa ile çözülmez

  Parti ve demokrasi geri gelecek

  Şahin: 301 teklifi hazır

  Komşudan AB desteği

  Özcan: Üniversiteler paralı olmalı

  FT: Türk - Amerikan ilişkileri yeniden rayına giriyor

  Diyarbakır'da hasar tesbit çalışmaları tamamlandı

  Yaraları sarma seferberliği

  Malki cinayeti sanıklarına ceza yağdı

  Alevi iftarına Ehl-i Beyt boykotu

  Doğalgaz pahalı, nükleere dönüyoruz

  Değiştirilen kanun neler getirdi?

  Terör, adalet ve hoşgörü ruhuyla engellenir

  Memur, 15 Ocak'ta işe 1 saat geç gidecek

  Öğrencilere sokaktaki tehlikeler anlatılacak

  Karda mahsur kalan öğretmenler kurtarıldı

  Ormanları ihmal yakıyor

  42 bitki ve hayvan türü tehlikede

  Ayran turşusu ile birinci oldular

  Gözlerimizi nasıl koruyabiliriz?


 Son Dakika Haberleri