Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Değiştirilen kanun neler getirdi?

AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl tarafından hazırlanan Tütün Mamüllerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun'da Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edildi. Artık kahvehane, lokanta ve eğlence yerlerinde sigara içmek yasak. Bu gibi işletmelerde sigara yasağı 18 ay sonra uygulanmaya başlanacak.

Yasaya göre kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında, koridorları da dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, üretim, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan ve birden çok sayıda kişinin girebileceği binaların kapalı alanlarında tütün ve tütün ürünleri içilemeyecek. Taksiler dahil karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçlarında sigara içilmesi yasak olacak.

Yaşlı bakım evleri, ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde ve cezaevlerinde sigara içenlere özel bölüm ayrılabilecek. Otellerde sigara içilebilen odalar oluşturulacak. Spor salonları, stadlar ve seyir yerlerinde sigara bölümü oluşturulması zorunlu olmaktan çıkarılıyor. Şehirlerarası ve uluslararası denizyolu araçlarının güvertesinde sigara bölümü kurulabilecek. Üretici firmaların ve ürünlerin isim, marka veya alâmetleri kullanılarak reklâm ve tanıtım yapılamayacak. Bu ürünlerin kullanılmasını özendiren veya teşvik eden kampanyalar düzenlenemeyecek. Film, dizi, müzik kliplerinde tütün ürünleri kullanılamayacak. 18 yaşını doldurmamış kişilere sigara satılamayacak. Sigaranın adet olarak satılması da yasak kapsamına alındı. Sigara paketlerinin üzerindeki uyarılar Türkçe yazılacak. Nargile de tütün ürünü kapsamında değerlendirilecek.

Sigara yasağının uygulanması ve tedbir alınması konusunda yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmeler, önce yazılı olarak uyarılacak. Uyarıya rağmen yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere belediye sınırları içinde belediye encümeni, belediye sınırları dışında ise mahalli mülki amir tarafından 500 YTL ilâ 5 bin YTL arasında ceza verilebilecek. Sigara yasağı bulunan yerlerde sigara içenlere 50 YTL, sigara izmaritini ve paketini yere atanlara 20 YTL para cezası verilecek.

/ ANKARA

08.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsü sorunu anayasa ile çözülmez

  Parti ve demokrasi geri gelecek

  Şahin: 301 teklifi hazır

  Komşudan AB desteği

  Özcan: Üniversiteler paralı olmalı

  FT: Türk - Amerikan ilişkileri yeniden rayına giriyor

  Diyarbakır'da hasar tesbit çalışmaları tamamlandı

  Yaraları sarma seferberliği

  Malki cinayeti sanıklarına ceza yağdı

  Alevi iftarına Ehl-i Beyt boykotu

  Doğalgaz pahalı, nükleere dönüyoruz

  Değiştirilen kanun neler getirdi?

  Terör, adalet ve hoşgörü ruhuyla engellenir

  Memur, 15 Ocak'ta işe 1 saat geç gidecek

  Öğrencilere sokaktaki tehlikeler anlatılacak

  Karda mahsur kalan öğretmenler kurtarıldı

  Ormanları ihmal yakıyor

  42 bitki ve hayvan türü tehlikede

  Ayran turşusu ile birinci oldular

  Gözlerimizi nasıl koruyabiliriz?


 Son Dakika Haberleri